Το αλκοόλ είναι αλκοόλ!

Το αλκοόλ είναι αλκοόλ!
Οδηγός για το αλκοόλ της ΕΝΕΑΠ

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»
Οδηγοί συγχωνεύσεων των ΝΠΔΔ των Δήμων

Γ. Γραμματεία Νέας Γενιάς

Γ. Γραμματεία Νέας Γενιάς
Επικαιροποιημένος οδηγός για το AIDS

Eφηβική Παχυσαρκία

Eφηβική Παχυσαρκία
Πρόληψη της εφηβικής παχυσαρκίας σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου

Το φαινόμενο BULLYING

Το φαινόμενο  BULLYING
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ BULLYING ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ

Blog Archive

Blog Archive

Αναγνώστες

-

Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Συνολικές προβολές σελ.

Flag Counter!

free counters
Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΠΑΝΟΜΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012-13 Ν2 ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ - Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

 ΕΚΔΡΟΜΕΣ - ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ: 
                  Στις 03/10/2012 πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη στον Ποταμό Επανομής στα πλαίσια                                    περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης όλων των μαθητών, σε συνεργασία με το   Δήμο Θερμαϊκού. 
·         Στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών πραγματοποιήθηκαν δύο διδακτικές επισκέψεις στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Πανόραμα (των τμημάτων Γ1/Γ3 στις 26/03/2013 με συνοδούς τον κ. Χειλά Γεώργιο, κ. Γκαλένη Σπυρίδωνα και κα. Σαφαλοπούλου Άρτεμη και των τμημάτων Γ2/Γ4 στις 28/03/2013 με συνοδούς τον κ. Χειλά Γεώργιο, κ. Πολυχρονιάδη Κωνσταντίνο και την κα. Χατζηευαγγέλου Ελένη).
·         Στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας πραγματοποιήθηκε μία διδακτική επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και στο Μουσείο Μακεδονικού αγώνα (του τμήματος Γ4 στις 09/04/2013 με συνοδούς την κα. Μαυροσκά Μαρία και κα. Σαφαλοπούλου Άρτεμη).
·         Μαθητικές επισκέψεις στο εξωτερικό: 
o   Διοργανώθηκαν δύο (2) πολυήμερες επισκέψεις μαθητών της Γ’ Γυμνασίου. Η πρώτη (από 30-03-2013 έως 05-04-2013) στα πλαίσια του προγράμματος Εurodyssee με το σχολείο Saint Joseph της πόλης  Ciney στο Βέλγιο με συμμετοχή 13 μαθητών και τριών συνοδών καθηγητών. Οι μαθητές εργάστηκαν στο θεματικό πλαίσιο «Μεσαίωνας» παρουσιάζοντας μία πρωτότυπη μουσικό-θεατρική παράσταση του Βυζαντινού παραμυθιού «Του νεκρού αδελφού».
o   Η δεύτερη εκπαιδευτική επίσκεψη (από 27-04-2013 έως 03-05-2013) έγινε στα πλαίσια του προγράμματος etwinning με το σχολείο Irungo La Salle στην πόλη Irun της Ισπανίας με τη συμμετοχή 10 μαθητών και δύο συνοδών καθηγητών. Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες συμμαθητών τους με τους οποίους συνεργάστηκαν στο έργο etwinning  Mediterranean School Magazine” (www.ms-mag.eu) για δύο συνεχόμενα έτη. Η συνεργασία και αδελφοποίηση των δυο σχολείων στην έκδοση του ηλεκτρονικού περιοδικού οδήγησε στην πολύ επιτυχημένη εκπαιδευτική ανταλλαγή.
·         Μαθητική φιλοξενία: 
o   Στο πλαίσιο του προγράμματος etwinningMediterranean School Magazine” πραγματοποιήθηκε φιλοξενία δέκα  (10) Ισπανών μαθητών του συνεργαζόμενου σχολείου Irungo La Salle της πόλης  Irun της Ισπανίας. Οι μαθητές του Γυμνασίου Επανομής φιλοξένησαν τους συμμαθητές τους με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που οργανώθηκε από το Γυμνάσιο Επανομής από τις 16 έως τις 23 Μαρτίου 2013 και το Ισπανικό σχολείο φιλοξένησε την Ελληνική αποστολή από τις 27 Απριλίου έως τις 03 Μαΐου 2013. Το εβδομαδιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλοξενίας στην Επανομή, περιελάμβανε  διάφορες επισκέψεις σε γειτονικούς αρχαιολογικούς και τουριστικούς χώρους με τη συμμετοχή και οικονομική βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.  Πραγματοποιήθηκαν επίσης πολιτιστικές εκδηλώσεις με στόχο τη διασταύρωση των εθίμων μεταξύ των  δύο ευρωπαϊκών λαών.
o   Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος  Eurodyssee το Γυμνάσιο Επανομής φιλοξένησε δεκατρείς (13) Βέλγους μαθητές  σε οικογένειες μαθητών του σχολείου μας από τις 26 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου  2013.  Το εβδομαδιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλοξενίας περιελάμβανε  διάφορες επισκέψεις σε γειτονικούς αρχαιολογικούς και τουριστικούς χώρους με τη συμμετοχή και οικονομική βοήθεια του
Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.  Πραγματοποιήθηκαν επίσης πολιτιστικές εκδηλώσεις με στόχο τη διασταύρωση των εθίμων μεταξύ των  δύο ευρωπαϊκών λαών. Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα της Eurodyssee (ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ)  με την οργάνωση επισκέψεων σε ιστορικούς χώρους της Βυζαντινής Περιόδου.
·         Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης:
o   1) Στο Γυμνάσιο Επανομής υλοποιήθηκε Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με τίτλο ”Το παιχνίδι του Χτες – Το παιχνίδι του Σήμερα”. Στα πλαίσια του προγράμματος, οι μαθητές του Α5 πραγματοποίησαν έρευνα, μέσα από το διαδίκτυο και συνεντεύξεις από συγγενείς, συνέλεξαν πληροφορίες, τις οποίες διαμόρφωσαν ηλεκτρονικά σε μορφή PowerPoint και δημιούργησαν θεατρικό δρώμενο με θέμα τα ομαδικά παιχνίδια και τα ηλεκτρονικά. Τα αποτελέσματα των εργασιών τους τα παρουσίασαν σε μαθητές και καθηγητές στο χώρο του σχολείου. Υπεύθυνη καθηγήτρια ήταν η κα Σεβαστίδου Μαρία και συμμετέχων καθηγητής ο κ. Χασιώτης Ιωάννης .
o   2) «Κομποστοποίηση- Δενδροφύτευση- Ανακύκλωση». Συμμετείχαν 45 μαθητές της Α΄και Β΄γυμνασίου με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Πλέρου Αικατερίνη  και συνεργάτες εκπαιδευτικούς την κα Νικολάου Δανάη  και τον κ. Χασιώτη Ιωάννη . Οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες ασχολήθηκαν με διάφορα αντικείμενα όπως δηλώθηκε σε σχετική έκθεση. Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε στις 14/05/2013 στο χώρο του Γυμνασίου Επανομής. Φυτεύτηκαν: α) λουλούδια στον αύλιο χώρο του σχολείου δωρεά του 8ου ΣΕΚ Επανομής και β) 40 δέντρα στον αύλιο και προαύλιο χώρο του σχολείου δωρεά του Δήμου Θερμαϊκού.
o   3) «Τα κρίνα της θάλασσας ζητούν βοήθεια». Συμμετείχαν 22 μαθητές της Γυμνασίου με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Νικολάου Δανάη  και συνεργάτη εκπαιδευτικό την κα Αγγέλη Φρειδερίκη . Οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες ασχολήθηκαν με διάφορα αντικείμενα όπως δηλώθηκε σε σχετική έκθεση. Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε στις 14/05/2013 στο χώρο του Γυμνασίου Επανομής.
Οι συμμετέχοντες στα προγράμματα 2 και 3 στο πλαίσιο σύνδεσης της ανακύκλωσης με την κοινωνία και έχοντας ως εμπνευστή την κα Δανάη Νικολάου, συμμετείχαν στη συλλογή πλαστικών καπακιών από μπουκάλια με σκοπό την παράδοση τους στο σύλλογο παραπληγικών Ν. Πέλλας  για την απόκτηση αναπηρικών αμαξιδίων. Ο σύλλογος παραπληγικών για αυτήν την συγκινητική ενεργοποίηση των μαθητών μας προσέφερε ένα αναπηρικό αμαξίδιο για τις ανάγκες της σχολικής μονάδας. Η ενεργοποίηση και η συμμετοχή των μαθητών ήταν ενθουσιώδης ώστε η παιδαγωγική ομάδα να καταφέρει να κάνει δύο αποστολές πλαστικών καπακιών (συνολικά συγκεντρώθηκαν 240.000 καπάκια) στο Σύλλογο παραπληγικών Ν. Πέλλας.
·         Πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας: Πραγματοποιήθηκε πρόγραμμα αγωγής σταδιοδρομίας με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Αθανασόπουλο Αλέξανδρο και συνεργάτες καθηγητές τον κ. Γκαλένη Σπυρίδωνα  και την κα Εμπεριάδου Ευθαλία . Το θέμα του προγράμματος ήταν «1002 Επαγγέλματα». Οι μαθητές συμμετείχαν με αξιοσημείωτο ενδιαφέρον σε όλες τις φάσεις του προγράμματος και μέρος της εργασίας τους ήταν να πάρουν συνεντεύξεις από ανθρώπους του επαγγέλματος που τους ενδιέφερε. Να συλλέξουν, να ταξινομήσουν και να παρουσιάσουν τις πληροφορίες ώστε να μεταφέρουν με οργανωμένο τρόπο την εμπειρία τους στους συμμαθητές τους. Η διαθεματικότητα με το μάθημα της πληροφορικής απέδωσε τα μέγιστα στην υλοποίηση του προγράμματος. Οι μαθητές παρουσίασαν τα αποτελέσματα της εργασίας τους στο χώρο του σχολείου στις 14-05-2013.



ΠΗΓΗ   Γυμνάσιο   Επανομής - Διευθύντρια  Αγγέλη Φρειδερίκη

0 σχόλια: