Το αλκοόλ είναι αλκοόλ!

Το αλκοόλ είναι αλκοόλ!
Οδηγός για το αλκοόλ της ΕΝΕΑΠ

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»
Οδηγοί συγχωνεύσεων των ΝΠΔΔ των Δήμων

Γ. Γραμματεία Νέας Γενιάς

Γ. Γραμματεία Νέας Γενιάς
Επικαιροποιημένος οδηγός για το AIDS

Eφηβική Παχυσαρκία

Eφηβική Παχυσαρκία
Πρόληψη της εφηβικής παχυσαρκίας σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου

Το φαινόμενο BULLYING

Το φαινόμενο  BULLYING
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ BULLYING ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ

Blog Archive

Blog Archive

Αναγνώστες

-

Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Συνολικές προβολές σελ.

Flag Counter!

free counters
Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΠΑΝΟΜΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2011-12 Ν2 ΕΚΔΡΟΜΕΣ - ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ

ΕΚΔΡΟΜΕΣ - ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ : 
                  *Έγινε ένας σχολικός περίπατος στην παραλία Επανομής και μία τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της 
                   Γ’ τάξης στα Ιωάννινα από 28 έως 30-04-2012.
·         * Στο πλαίσιο του μαθήματος των
Θρησκευτικών πραγματοποιήθηκαν δύο διδακτικές επισκέψεις στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Πανόραμα και στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή.
·         * Στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής πραγματοποιήθηκαν δύο διδακτικές επισκέψεις της Β’ τάξης στο κέντρο ΝΟΗΣΙΣ.
·         * Στα πλαίσια των μαθημάτων των Αγγλικών και της Πληροφορικής πραγματοποιήθηκαν δύο διδακτικές επισκέψεις στη Βεργίνα και την Αριδαία και δύο στο ΝΟΗΣΙΣ.
·         * Στα πλαίσια των μαθημάτων Γεωγραφίας, Χημείας και Βιολογίας (Α’, Β’, Γ’ τάξη) πραγματοποιήθηκαν δύο διδακτικές επισκέψεις στον υδροβιότοπο Επανομής και στον Ποταμό Επανομής.
·         * Μαθητικές επισκέψεις στο εξωτερικό:  Διοργανώθηκε μία πολυήμερη επίσκεψη μαθητών από την Γ’ Γυμνασίου στο Βέλγιο και μία στην Ιταλία.
·         * Μαθητική φιλοξενία:  Στο πλαίσιο του προγράμματος etwinningMediterranean School Magazine” πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή μαθητών της Γ’ Γυμνασίου με μαθητές του συνεργαζόμενου σχολείου Eleonora dArborea  της πόλης  Cagliari της Ιταλίας . Οι μαθητές του Γυμνασίου Επανομής φιλοξένησαν με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων τους Ιταλούς  μαθητές από τις 8 έως τις 15 Μαρτίου 2012 και το Ιταλικό σχολείο φιλοξένησε την Ελληνική αποστολή από τις 17 έως τις 22 Απριλίου. Επίσης,  στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος  Eurodyssee μαθητές του Γυμνασίου Επανομής φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες μαθητών του “Institut  St. Joseph” στην πόλη Ciney του Βελγίου από τις 31 Μαρτίου  έως τις 6 Απριλίου 2012 και  αντίστοιχα οι Βέλγοι μαθητές  φιλοξενήθηκαν από τις οικογένειες των μαθητών μας στην Επανομή από τις 27 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου  2012.  Η φιλοξενία περιελάμβανε και διάφορες επισκέψεις σε γειτονικούς αρχαιολογικούς και τουριστικούς χώρους με τη συμμετοχή και οικονομική βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.  Πραγματοποιήθηκαν επίσης και πολιτιστικές εκδηλώσεις με στόχο τη διασταύρωση των εθίμων μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών.
·       *   Περιβαλλοντικές Ομάδες:  Λειτούργησαν με σύνολο 54 συμμετεχόντων μαθητών από όλες τις τάξεις και με υπεύθυνους καθηγητές την κ. Αγγέλη Φρειδερίκη , τον κ. Αυγερινό Αστέριο , την κ. Μητρούδη Ελένη και την κ. Πλέρου Αικατερίνη.  Οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες ασχολήθηκαν με διάφορα αντικείμενα όπως δηλώθηκε σε σχετική έκθεση. Το αντίστοιχο πρόγραμμα περιβαλλοντικής  με τίτλο «Εθελοντισμός και Περιβάλλον» παρουσιάστηκε στο θέατρο «Αλέξανδρος»  στη Θεσσαλονίκη στις  9-5-2012.


Πηγή  Γυμνάσιο Επανομής - Διευθύντρια  Αγγέλη Φρειδερίκη

0 σχόλια: