Το αλκοόλ είναι αλκοόλ!

Το αλκοόλ είναι αλκοόλ!
Οδηγός για το αλκοόλ της ΕΝΕΑΠ

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»
Οδηγοί συγχωνεύσεων των ΝΠΔΔ των Δήμων

Γ. Γραμματεία Νέας Γενιάς

Γ. Γραμματεία Νέας Γενιάς
Επικαιροποιημένος οδηγός για το AIDS

Eφηβική Παχυσαρκία

Eφηβική Παχυσαρκία
Πρόληψη της εφηβικής παχυσαρκίας σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου

Το φαινόμενο BULLYING

Το φαινόμενο  BULLYING
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ BULLYING ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ

Blog Archive

Blog Archive

Αναγνώστες

-

Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Συνολικές προβολές σελ.

Flag Counter!

free counters
Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΠΑΝΟΜΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012-13 Ν1 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ


                        ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ: 
·         * Διοργανώθηκαν πολιτιστικές εκδηλώσεις με επετειακό, ψυχαγωγικό και εορταστικό χαρακτήρα στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου στις 26-10-2012, στις 16-11-2012 στις 21-12-2012 και στις 22-03-2013.  
·         * Συμμετοχή του σχολείου μας στον 15ο  Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος.
·       * Υλοποιήθηκε ένα πρόγραμμα e-twinning με υπεύθυνους καθηγητές τον κ. Τσιόπτσια Δημήτριο,  την κα. Πάσσα Μαρία, την κα. Μητρούδη Ελένη, τον κ. Γκαλένη Σπυρίδωνα, την κα. Εμπεριάδου Ευθαλία, την κα. Μποβολή Αρετή και την κα. Βαφειάδου Άννα στο “Mediterranean School Magazine” σε συνεργασία με την Ιταλία και την Ισπανία.
·         * Στα πλαίσια του προγράμματος «Mediterranean School Magazine» δημιουργήθηκε από τους μαθητές  ιστοσελίδα (www.ms-mag.eu) στον ιστότοπο του σχολείου με την ηλεκτρονική  μορφή του περιοδικού. Κατά τη διάρκεια της σχολικής  χρονιάς δημιουργήθηκαν δύο τεύχη του περιοδικού σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή. Επίσης το περιοδικό συμμετείχε στα διαγωνισμό «Αριστεία 2013».
·         *  Συμμετοχή στον 3ο πανελλήνιο διαγωνισμό ταινίας μικρού μήκους «Ένας πλανήτης…. μία ευκαιρία» με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Χασιώτη Ιωάννη.
·         * Στις 14-05-2013 οργανώθηκε στο σχολείο μας
ημερίδα παρουσίασης και προβολής όλων των προγραμμάτων και δραστηριοτήτων του τρέχοντος σχολικού έτους με την παρουσία των εκπροσώπων του Δήμου Θερμαϊκού.
·         * Υλοποιήθηκε πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με τίτλο «Εξαρτήσεις ή Ανεξαρτησία – Παθητικός ή Ενεργός Πολίτης» και στα πλαίσια αυτού εκδήλωση στις 18-04-2013 στο Δημοτικό Θέατρο Επανομής  με κεντρική ομιλήτρια την παιδίατρο του Κέντρου Υγείας Θέρμης και διδάκτορα του ΑΠΘ κα. Καραγιαννοπούλου Σοφία. Επίσης το Πρόγραμμα συμμετείχε και στις παρουσιάσεις των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας στις 26-04-2013. Υπεύθυνοι καθηγητές του προγράμματος ήταν η καθηγήτρια Σαφαλοπούλου Άρτεμις και ο υποδιευθυντής του γυμνασίου Αυγερινός Αστέριος . Το CD της παρουσίασης του προγράμματος στάλθηκε στο Γραφείο Αγωγής Υγείας και αντίγραφό του φυλάσσεται στο αρχείο του γυμνασίου μας.
·         * Στο Γυμνάσιο Επανομής υλοποιήθηκε Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας, με τίτλο ”Πρώτες βοήθειες-Πρόληψη ατυχημάτων”. Στα πλαίσια του προγράμματος, οι μαθητές  του Α3, επιμορφώθηκαν από υπάλληλο του ΕΚΑΒ, στη συνέχεια πραγματοποίησαν έρευνα και τέλος δημιούργησαν θεατρικό δρώμενο, με τίτλο ”Μια άτυχη μέρα”. Το θεατρικό παρουσίασαν στο Δημοτικό θέατρο Επανομής, κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων καινοτόμων δράσεων των σχολείων Ανατολικής Θεσ/νίκης, που διοργάνωσε η υπεύθυνη Αγωγής Υγείας κα Παπαδέλη Χρύσα και τα αποτελέσματα της έρευνάς τους, τα παρουσίασαν σε μαθητές και καθηγητές στο χώρο του σχολείου. Υπεύθυνος καθηγητής του προγράμματος ήταν ο κ. Τσιόπτσιας Δημήτριος  και συμμετέχουσες καθηγήτριες, η κα Μητρούδη Ελένη  και η κα Σεβαστίδου Μαρία . 
·         * Στις 14-12-2012 το Γυμνάσιο Επανομής ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για αλληλεγγύη και συμμετείχε στο πρόγραμμα Εθελοντισμού που οργανώθηκε από τους Γιατρούς του Κόσμου. Οι μαθητές κινητοποιήθηκαν και συγκέντρωσαν γάλατα εβαπορέ, τα οποία παρέδωσαν στη Γιορτή του γάλατος των Γιατρών του Κόσμου, στην πλατεία της Αγίας Σοφίας, με σκοπό την ανακούφιση ανασφάλιστων και άπορων οικογενειών. Παράλληλα, στην προσπάθειά τους να αφυπνίσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες, πραγματοποίησαν πολιτιστικό δρώμενο, με την κατασκευή γιγαντοαφίσας, στην οποία μπορούσε ο καθένας να γράψει το δικό του μήνυμα αγάπης.
Ταυτόχρονα, η ευαισθησία των μαθητών του Γυμνασίου Επανομής ανακούφισε και συμπολίτες μας, όταν, την περίοδο των Χριστουγέννων, συγκέντρωσαν τρόφιμα τα οποία πρόσφεραν στο Δήμο Επανομής που φρόντισε για τη διανομή τους στις άπορες οικογένειες.
·         * Στις 23-01-2013 οι μαθητές του γυμνασίου παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Ο ευτυχισμένος Πρίγκιπας» του Oscar Wilde στο Δημοτικό Θέατρο Επανομής.
* Στις 21-04-2013 το Γυμνάσιο Επανομής, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου, οργάνωσε και πραγματοποίησε εκδήλωση στο Δημοτικό θέατρο Επανομής, αφιερωμένη στο έτος Καβάφη. Για την παρουσίαση της μουσικοθεατρικής παράστασης, αποκλειστικά με ποιήματα του Καβάφη, το Γυμνάσιο Επανομής συνεργάστηκε με τη μουσική ερασιτεχνική ομάδα εκπαιδευτικών ”Λέξω προς Αιθέρα” και την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα ”Λούνασα”. Σκοπός αυτής της συνεργασίας, η οποία στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία, ήταν η παρουσίαση του πολύτιμου ποιητικού έργου του Καβάφη, στους μαθητές και στο ευρύτερο κοινό του Δήμου Επανομής



ΠΗΓΗ   ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΠΑΝΟΜΗΣ  - Διευθύντρια  Αγγέλη Φρειδερίκη

0 σχόλια: