Το αλκοόλ είναι αλκοόλ!

Το αλκοόλ είναι αλκοόλ!
Οδηγός για το αλκοόλ της ΕΝΕΑΠ

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»
Οδηγοί συγχωνεύσεων των ΝΠΔΔ των Δήμων

Γ. Γραμματεία Νέας Γενιάς

Γ. Γραμματεία Νέας Γενιάς
Επικαιροποιημένος οδηγός για το AIDS

Eφηβική Παχυσαρκία

Eφηβική Παχυσαρκία
Πρόληψη της εφηβικής παχυσαρκίας σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου

Το φαινόμενο BULLYING

Το φαινόμενο  BULLYING
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ BULLYING ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ

Blog Archive

Blog Archive

Αναγνώστες

-

Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Συνολικές προβολές σελ.

Flag Counter!

free counters
Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Θερμαΐκού με επιστολή της Προς τον Δήμαρχο κ. Αλεξανδρή

Η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Θερμαΐκού με επιστολή της
Προς τον Δήμαρχο κ. Αλεξανδρή διαμαρτύρεται έντονα για το πρόβλημα της έλλειψης διδακτικών βιβλίων όπως επίσης και για την ασφάλεια των μαθητών.

1. Κύριε Δήμαρχε,
Όπως γνωρίζετε η φετινή σχολική χρονιά δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Κύριο βέβαια πρόβλημα, που ταλανίζει γονείς και δασκάλους, είναι αυτό της έλλειψης διδακτικών βιβλίων. Τα σχολεία αδυνατούν να δώσουν ουσιαστική λύση και κατά περίπτωση δίνουν CD ή την ηλεκτρονική διεύθυνση της ιστοσελίδας του Υπουργείου, φωτοτυπίες ή παλιά βιβλία. Είναι επίσης, γνωστό ότι οι μαθητές δεν μπορούν να δουλέψουν τα μαθήματά τους σε ηλεκτρονική μορφή κυρίως γιατί δεν είναι σχεδιασμένα γι' αυτό το μέσο. Η εκτύπωση ή αναπαραγωγή κοστίζει ακριβά. Ήδη όλοι οι σύλλογοι γονέων είναι αποδέκτες προβληματισμών και προτάσεων από τους γονείς ώστε να βρεθούν οι συμφερότερες ομαδικές λύσεις αναπαραγωγής των βιβλίων.

Κύριε Δήμαρχε,
μαθαίνουμε ότι σε άλλους δήμους έχουν δοθεί χρήματα στις Σχολικές Επιτροπές για την αναπαραγωγή μέρους των βιβλίων για όλους τους μαθητές. Το υπουργείο έχει ανακοινώσει ότι θα διαθέσει κονδύλη για τις φωτοτυπίες
Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας σε θέματα παιδείας θα θέλαμε να μας απαντήσετε άμεσα αν υπάρχει προοπτική χρηματοδότησης με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ώστε να προβούμε άμεσα σε ενημέρωση ή συντονισμό των γονέων. Την ερχόμενη εβδομάδα θα πρέπει να βρούμε λύση στο πρόβλημα γιατί ο χρόνος που περνά, χάνεται από την εκπαιδευτική διαδικασία, και οι γονείς πιέζονται για λύσεις.

2. Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Σχετικά με θέματα ασφαλείας των μαθητών ως προς τις συνθήκες κυκλοφορίας για το σύνολο των σχολείων του Δήμου μας ,σάς καλούμε να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να κάνετε τις απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε να προφυλαχθούν οι μαθητές και να αποφευχθούν τα χειρότερα .

Πιο συγκεκριμένα να πραγματοποιηθούν άμεσα διαγραμμίσεις στους παρακείμενους δρόμους ,να τοποθετηθούν προειδοποιητικές πινακίδες για την ύπαρξη σχολείων και τα προβλεπόμενα όρια ταχύτητος και να ολοκληρωθεί η διαμόρφωση πεζοδρομίων με τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων στα σημεία όπου υπάρχει άμεση επαφή των μαθητών με το οδόστρωμα και σήμανση των διαβάσεων .Τέλος να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν οι διαδικασίες για την τοποθέτηση σχολικών τροχονόμων σε όλες τις σχολικές μονάδες κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών.
Σάς καλούμε να μας ενημερώσετε εγγράφως και αιτιολογημένα εντός 10 ημερών ενώ σε περίπτωση αδυναμίας σας να προβείτε σε οποιεσδήποτε ενέργια σας καθιστούμε υπεύθυνους σε οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί κατά την προσέλευση και αποχώρηση των παιδιών στα σχολεία.

Με εκτίμηση ,
Για την Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων

Πηγή : www.orizontasnews.gr / Τοπικός Ορίζοντας

0 σχόλια: