Το αλκοόλ είναι αλκοόλ!

Το αλκοόλ είναι αλκοόλ!
Οδηγός για το αλκοόλ της ΕΝΕΑΠ

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»
Οδηγοί συγχωνεύσεων των ΝΠΔΔ των Δήμων

Γ. Γραμματεία Νέας Γενιάς

Γ. Γραμματεία Νέας Γενιάς
Επικαιροποιημένος οδηγός για το AIDS

Eφηβική Παχυσαρκία

Eφηβική Παχυσαρκία
Πρόληψη της εφηβικής παχυσαρκίας σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου

Το φαινόμενο BULLYING

Το φαινόμενο  BULLYING
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ BULLYING ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ

Blog Archive

Blog Archive

Αναγνώστες

-

Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Συνολικές προβολές σελ.

Flag Counter!

free counters
Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Στο ίδιο έργο θεατές με θύματα τα παιδιά – μαθητές μας . Καταλήψεις


  Άρνηση και  μη  αποδοχή  για  κοινή συνάντηση σήμερα , του συλλόγου γονέων και  κηδεμόνων  του Γυμνασίου Επανομής , συλλόγου γονέων και  κηδεμόνων  του Λυκείου Επανομής  και των διευθυντών του Γυμνασίου και Λυκείου  για  την  αντιμετώπιση από κοινού  του προβλήματος της καταλήψεων  σε  σχετική πρόταση .

  Για άλλη μια φορά   ο ‘καθένας’ τραβάει τον  δρόμο του ,χωρίς συλλογικότητα  και  δημοκρατικές  διαδικασίες  σε βάρος πάντα των παιδιών –μαθητών .
  Η κατάληψη δεν είναι και  δεν ήταν ποτέ  προς όφελος των παιδιών .Ένα μάθημα που είναι  να  διδαχθεί  σε Χ ώρες  με τις καταλήψεις θα μειωθεί  σε  Χ μείον  τις ώρες κατάληψης  . Ένα παιδί που θα  χρειαστεί να κατανοήσει  ένα μάθημα  στο  σχολείο  θα  έχει    με τις καταλήψεις  λιγότερο χρόνο  και  θα καταβάλει μεγαλύτερη  προσπάθεια . Τα κενά που  θα δημιουργηθούν  στην διδασκαλία  λόγω του  μειωμένου χρόνου μπορεί  και  να  μην καλυφτούν και να μεγαλώνουν  . Όταν οι ώρες και η κάλυψη των μαθημάτων επηρεάζουν περισσότερο την υπόλοιποι ζωή τους,  όπως οι τάξεις Α’ & Γ ‘ Λυκείου , η ενέργεια της κατάληψης έχει  καταστροφικά αποτελέσματα .
  Οι διδάσκοντες θα καταβάλουν μεγαλύτερη  προσπάθεια . Ποιανού είναι άραγε το όφελος από τις καταλήψεις  ;  
   Ποιος έχει την ευθύνη ; Οι ρόλοι και  οι  ευθύνες είναι  ξεκάθαρες. Οι γονείς  μέχρι την  ενηλικίωση του  παιδιού τους  είναι  υπεύθυνοι  για τις πράξεις του , ο διευθυντής του σχολειού είναι υπεύθυνος για την λειτουργία του  σχολείου  , ο  Δήμος είναι υπεύθυνος για την συντήρηση-τεχνική υποστήριξη και η κεντρική εξουσία να δίνει κεντρικές κατευθύνσεις .  Τα παιδιά έχουν ευθύνη ; Τα παιδιά είναι παιδιά γιαυτό και τα λένε παιδιά  . Για  να διεκδικήσεις την λύση  ενός προβλήματος υπάρχουν πολύ τρόποι μέσα από συλλογικότητα   ,αποφασιστικότητα ,εργατικότητα και δημοκρατία χωρίς να βλάπτεις τον άλλον και κυρίως τον εαυτό σου . Χρειάζεται επίσης και φαντασία για να βρούμε άλλους τρόπους δράσης , και  αυτή πιστεύω οι νέοι τη διαθέτουν .

Συντάκτης : Σιδηρόπουλος Χρήστος 

0 σχόλια: