Το αλκοόλ είναι αλκοόλ!

Το αλκοόλ είναι αλκοόλ!
Οδηγός για το αλκοόλ της ΕΝΕΑΠ

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»
Οδηγοί συγχωνεύσεων των ΝΠΔΔ των Δήμων

Γ. Γραμματεία Νέας Γενιάς

Γ. Γραμματεία Νέας Γενιάς
Επικαιροποιημένος οδηγός για το AIDS

Eφηβική Παχυσαρκία

Eφηβική Παχυσαρκία
Πρόληψη της εφηβικής παχυσαρκίας σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου

Το φαινόμενο BULLYING

Το φαινόμενο  BULLYING
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ BULLYING ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ

Blog Archive

Blog Archive

Αναγνώστες

-

Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Συνολικές προβολές σελ.

Flag Counter!

free counters
Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Καταλήψεις αναπλήρωση ημερών που χάθηκαν λόγω κατάληψης .

1) Π.Ν.Π. 4.12.1999   (Φ.Ε.Κ. 272 τ.Α΄/4.12.99)
     Όποιος καθ΄οιονδήποτε τρόπο παρεμποδίζει , διαταράσσει ή διακόπτει την ομαλή λειτουργία των δημοσίων σχολείων πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή παρανόμως παραμένει στους χώρους λειτουργίας αυτών, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών. 
Η ποινική δίωξη των υπαιτίων ασκείται αυτεπαγγέλτως
Η παρούσα πράξη να δημοσιευθεί στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως

2) Ν. 2145/28.5.93 (ΦΕΚ 88 Α'- Διόρθωση Σφάλματος στα ΦΕΚ 108 Α’ και 202 Α)  
     Ρύθμιση θεμάτων εκτελέσεως  ποινών, επιταχύνσεως και εκσυγχρονισμού των  διαδικασιών απονομής της δικαιοσύνης και άλλων θεμάτων.
                        Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
                ΤΗΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

   Εκδίδουμε τον ακόλουθο Νόμο που ψήφισε η Βουλή:
Άρθρο 58
1.   Σε περίπτωση μη λειτουργίας σχολείων λόγω καταλήψεως παρατείνεται η διδασκαλία των μαθημάτων στα εν λόγω σχολεία για όσες ημέρες διήρκεσε η κατάληψη.
2.   Εφόσον ο χρόνος της κατά τα ανωτέρω παράτασης
επεκτείνεται και πέραν της ημερομηνίας ενάρξεως των Γενικών Εξετάσεων, τα μαθήματα διακόπτονται στα συγκεκριμένα σχολεία, για μεν τις τάξεις ή τμήματα μαθητών που παρακολουθούν δέσμες μαθημάτων γενικής αξιολόγησης 5 ημέρες προ της ενάρξεως αυτών, για δε τις υπόλοιπες τάξεις ή τμήματα των σχολείων κατά 2 ημέρες πριν. Τα μαθήματα συνεχίζονται μετά το πέρας των Γενικών Εξετάσεων στα μαθήματα γενικής αξιολόγησης, μέχρι συμπληρώσεως του χρόνου παρατάσεως.
3.   Οι μαθητές της τελευταίας τάξης του λυκείου της παρ. 2 αυτού του άρθρου μπορεί να λάβουν μέρος στις Γενικές Εξετάσεις, η συμμετοχή τους όμως θεωρείται ως μη γενομένη και η βαθμολογία τους ακυρώνεται εάν δεν καταθέσουν τον τίτλο απόλυσής τους το αργότερο μέχρι 10 Αυγούστου του ίδιου έτους.
4.   Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων μπορεί να ρυθμίζονται τυχόν λεπτομέρειες εφαρμογής του άρθρου αυτού.
5.   Η ισχύς των διατάξεων του άρθρου αυτού αρχίζει από την 1η Φεβρ. 1993. Κατ' εξαίρεση για το σχολικό έτος 1992-1993 μπορούν να αφαιρεθούν από το συνολικό αριθμό των ημερών παράτασης μέχρι έξι (6) το πολύ μέρες κατά σχολείο, εφόσον οι αντίστοιχες διδακτικές ώρες αναπληρωθούν αποδεδειγμένα στο πλαίσιο της λειτουργίας του σχολείου. 




3) Γ2/22143/21-02-2008 Απόφαση  ΥΠ.Ε.Π.Θ. -Εφημ.της Κυβερνήσεως Αρ. Φύλλου 357 5 . Μαρτίου 2008
Αναπλήρωση διδακτικών ωρών .Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ  Έχοντας υπόψη:........
 2. Την ανάγκη αναπλήρωσης των χαμένων διδακτικών ωρών, αποφασίζουμε: 
1. Στα σχολεία που έχασαν διδακτικές ώρες, η αναπλήρωση είναι δυνατό να εξασφαλίζεται, σταδιακά, με
τους παρακάτω τρόπους:
α. Περικοπή περιπάτων και εκδρομών.
β. Περιορισμός των εργάσιμων ημερών των πολυήμερων εκδρομών.
γ. Προσθήκη διδακτικών ωρών μετά την ολοκλήρωση του ημερησίου προγράμματος, όπου ο σύλλογος κρίνει
εφικτό ότι μπορεί να γίνει.
δ. Αξιοποίηση των σχολικών εορτών (πραγματοποιούνται και οι εορτές και τα μαθήματα).
ε. Αξιοποίηση Σαββάτων.
στ. Εφόσον η ύλη δεν μπορεί να καλυφθεί με τους παραπάνω τρόπους και απαιτηθεί παράταση του

διδακτκού έτους, αυτό θα υλοποιηθεί με απόφαση του ΥΠΕΠΘ,βάσει των ισχυουσών διατάξεων, μετά από τεκμηριωμένη εισήγηση των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπ/σης,σε συνεργασία με τον Προϊστάμενο Επιστημονικής και Παιδαγωγικής καθοδήγησης.
2. Για τη διαδικασία αναπλήρωσης των ωρών διδασκαλίας που έχουν χαθεί, το Σχολικό Συμβούλιο, μετά από
εισηγήσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, του παιδαγωγικά υπεύθυνου Σχολικού Συμβούλου, του Συλλόγου Γονέων και του 15μελούς Συμβουλίου των μαθητών του κάθε σχολείου, διατυπώνει τη γνώμη του στο Διευθυντή της Διεύθυνσης ή τον Προϊστάμενο του οικείου Γραφείου Δ.Ε μέχρι την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου κάθε έτους.
Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δ/μιας Εκπαίδευσης ή ο Προϊστάμενος του Γραφείου εισηγείται τον τρόπο
αναπλήρωσης των μαθημάτων και της ολοκλήρωσης της διδακτέας ύλης στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Σε περίπτωση που δεν διατυπωθούν εισηγήσεις σύμφωνα με τα παραπάνω, ο τρόπος αναπλήρωσης των μαθημάτων διατυπώνεται προς το ΥΠΕΠΘ από τον οικείο Διευθυντή Διεύθυνσης ή Προϊστάμενο Γραφείου μέσω
του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.


4) Υπουργική Απόφαση Γ2/6657/20-11-1997 ΥΠ.Ε.Π.Θ.

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις της § 4 του άρθρου 58 του Ν.2145/93 (ΦΕΚ 88 τ. Α΄)

2. Το γεγονός ότι με τον Ν. 1566/85 η πολιτεία θεσμοθέτησε όργανα και εκχώρησε σ` αυτά αρμοδιότητες, προκειμένου να διαμορφωθούν προϋποθέσεις και όροι αποτελεσματικής και ουσιαστικής παρέμβασης για διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των σχολείων, τόσο στον τομέα της υποδομής όσο και στο καθαρά λειτουργικό μέρος.

3. Το γεγονός ότι καταλήψεις, φαινόμενο εποχιακό και επαναλαμβανόμενο α τελευταία χρόνια, έχει ως επακόλουθο την απώλεια διδακτικών ωρών, με σοβαρές συνέπειες για το σύνολο των μαθητών.

4. Τις διατάξεις του άρθρου 29 Α του Ν.1558/1085, το άρθρο 27 του Ν. 2081/92 (ΦΕΚ 154 Α΄) όπως αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 1 της § 2 του Ν.2469/1970 (ΦΕΚ 38 Α΄) και την διαπίστωση ότι από την εφαρμογή της απόφασης αυτής δεν προκύπτει πρόσθετη δαπάνη για τον κρατικό προϋπολογισμό, του ποίου οι εγγεγραμμένες πιστώσεις στον οικείο ΚΑΕ επαρκούν για την αντιμετώπιση των εξαιρετικών περιπτώσεων ανάθεσης υπερωριακής διδασκαλίας σε εκπαιδευτικούς για την αναπλήρωση της ύλης,

αποφασίζουμε

1.Οι διδακτικές ώρες που χάνονται λόγω καταλήψεων καλύπτονται οπωσδήποτε με περιορισμό ή κατάργηση κατ` αρχήν των σχολικών περιπάτων και των πολυήμερων εκδρομών. Σε περίπτωση που αυτό δεν αρκεί για την κάλυψη των ωρών , αξιοποιούνται οι αργίες που μεσολαβούν μέχρι την λήξη του διδακτικού έτους (Σάββατα, εορτές και διακοπές Χριστουγέννων και του Πάσχα). Τέλος σε περιπτώσεις παρατεταμένης κατάληψης το ΥΠ.Ε.Π.Θ. εξετάζει και το ενδεχόμενο παράτασης του διδακτικού έτους στο συγκεκριμένο σχολείο.
Ο Διευθυντής κάθε σχολείου είναι υποχρεωμένος να συντάξει και να υποβάλει για έγκριση συγκεκριμένο πρόγραμμα για την κάλυψη των διδακτικών ωρών που χάθηκαν στον Προϊστάμενο της Δ/νσης ή του Γραφείου Δ.Ε.

2. Οι εκπαιδευτικοί προσφέρουν υπηρεσία κατά το χρόνο των αργιών και διακοπών , αποζημιώνονται υπερωριακά σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία καθ΄ υπέρβαση των προβλεπομένων από τις σχετικές διατάξεις ωρών υπερωριακής διδασκαλίας, ύστερα από απόφαση του οικείου ΠΥΣΔΕ και έγκριση του ΥΠ.Ε.Π.Θ..

3. Ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας συγκαλεί το σχολικό συμβούλιο το οποίο λειτουργεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 51 του Ν. 1566/85 προκειμένου να λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου.


5) Εγκύκλιος Γ2/1066/18-02-1998 ΥΠ.Ε.Π.Θ.


Σε περίπτωση υποβολής αιτημάτων για πραγματοποίηση κατά παρέκκλιση εκδρομών σχολείων Δ.Ε., τα οποία τέλεσαν ή τελούν υπό κατάληψη, σας γνωρίζουμε ότι βάσει της Υ.Α. Γ.2/6657/20.11.97 και προκειμένου να εξασφαλιστεί η κάλυψη της διδακτέας ύλης, πρέπει υποχρεωτικά να συνυποβάλλεται στο αρμόδιο γραφείο Δ.Ε. πλήρες πρόγραμμα αναπλήρωσης των χαμένων ωρών.
Στη συνέχεια και προκειμένου να εγκριθεί η πραγματοποίηση της αιτούμενης εκδρομής, θα πρέπει ο αρμόδιος Προϊστάμενος του Γραφείου να εγκρίνει το πρόγραμμα αναπλήρωσης και ότι συμφωνεί με την πραγματοποίηση της



0 σχόλια: