Το αλκοόλ είναι αλκοόλ!

Το αλκοόλ είναι αλκοόλ!
Οδηγός για το αλκοόλ της ΕΝΕΑΠ

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»
Οδηγοί συγχωνεύσεων των ΝΠΔΔ των Δήμων

Γ. Γραμματεία Νέας Γενιάς

Γ. Γραμματεία Νέας Γενιάς
Επικαιροποιημένος οδηγός για το AIDS

Eφηβική Παχυσαρκία

Eφηβική Παχυσαρκία
Πρόληψη της εφηβικής παχυσαρκίας σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου

Το φαινόμενο BULLYING

Το φαινόμενο  BULLYING
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ BULLYING ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ

Blog Archive

Blog Archive

Αναγνώστες

-

Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Συνολικές προβολές σελ.

Flag Counter!

free counters
Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Καταγγελίες γονέων για τη στάση διευθυντών σχολείων της Θεσσαλονίκης

«Έβγαιναν διευθυντές στην αυλή και ρωτούσαν τους μαθητές με το ονοματεπώνυμό τους αν θα συμμετάσχουν ή δεν θα συμμετάσχουν στην κατάληψη. Τι θέλετε να απαντήσει το παιδί μπροστά στους υπόλοιπους;»
καταγγέλουν γονείς που αφήνουν σαφή υποννοούμενα για παρότρυνση των παιδιών σε καταλήψεις μετά την αποτυχημέμη απεργία των εκπαιδευτικών.




Αυξάνεται μέρα με τη μέρα ο αριθμός των κατειλημμένων σχολείων στο νομό Θεσσαλονίκης, ενώ το υπουργείο Παιδείας εξετάζει το ενδεχόμενο... παράτασης του σχολικού έτους σε όσα διδακτήρια παραμένουν κλειστά για περισσότερο από τρεις ημέρες.

Σήμερα οι μαθητές έβαλαν «λουκέτο» σε 31 γυμνάσια και λύκεια της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, σε 19 της δυτικής, σε πέντε σχολεία του νομού Κιλκίς και σε τέσσερα του νομού Σερρών, σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι έφηβοι καταληψίες προβάλλουν αιτήματα, όπως η αύξηση της χρηματοδότησης για την παιδεία και η επαναφορά της ενισχυτικής διδασκαλίας, ενώ εκφράζουν την αντίθεσή τους στο πρόγραμμα του νέου λυκείου, στην κατάργηση ειδικοτήτων της τεχνικής εκπαίδευσης και στη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών. Η εμπειρία του παρελθόντος δείχνει ότι οι μαθητικές καταλήψεις διαρκούν μέχρι και την 28η Οκτωβρίου και, αν επαναληφθεί η πρακτική αυτή, τότε η απώλεια διδακτικών ωρών θα είναι μεγάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, έχει ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες να επεξεργαστούν σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο θα ορίζει ότι «στα σχολεία που γίνεται κατάληψη πάνω από τρεις ημέρες θα παρατείνεται αντίστοιχα το διδακτικό έτος».


«Τι θέλετε να απαντήσει το παιδί μπροστά στους υπόλοιπους;»

«Οι καταλήψεις έχουν αποφασιστεί χωρίς να συγκληθούν τα συμβούλια», όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων του νομού Θεσσαλονίκης, Γιώργος Θώμογλου. «Έβγαιναν διευθυντές στην αυλή και ρωτούσαν τους μαθητές με το ονοματεπώνυμό τους αν θα συμμετάσχουν ή δεν θα συμμετάσχουν στην κατάληψη. Τι θέλετε να απαντήσει το παιδί μπροστά στους υπόλοιπους;», τονίζει ο κ. Θώμογλου υποστηρίζοντας πως υπάρχουν και άλλοι τρόποι αντίδρασης. Να σημειωθεί ότι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Γονέων έχουν διατυπώσει και άλλες φορές τη θέση τους κατά των καταλήψεων.

Πηγή Αγγελιοφόρος  25 Σεπτεμβρίου 2013

0 σχόλια: