Το αλκοόλ είναι αλκοόλ!

Το αλκοόλ είναι αλκοόλ!
Οδηγός για το αλκοόλ της ΕΝΕΑΠ

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»
Οδηγοί συγχωνεύσεων των ΝΠΔΔ των Δήμων

Γ. Γραμματεία Νέας Γενιάς

Γ. Γραμματεία Νέας Γενιάς
Επικαιροποιημένος οδηγός για το AIDS

Eφηβική Παχυσαρκία

Eφηβική Παχυσαρκία
Πρόληψη της εφηβικής παχυσαρκίας σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου

Το φαινόμενο BULLYING

Το φαινόμενο  BULLYING
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ BULLYING ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ

Blog Archive

Blog Archive

Αναγνώστες

-

Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Συνολικές προβολές σελ.

Flag Counter!

free counters
Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Οι πενθήμερες εκδρομές γίνονται επταήμερες...

Τα συναρμόδια υπουργεία παρουσίασαν, σήμερα, την πρωτοβουλία προβολής και προώθησης της Ελλάδας ως προορισμού σχολικών εκδρομών, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος «στη σχολική μας εκδρομή, πάμε Ελλάδα», που ουσιαστικά αλλάζει το πλαίσιο των σχολικών εκδρομών στη χώρα.

Η συνεργασία των υπουργείων Παιδείας, Τουρισμού και των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποσκοπεί στην αναβάθμιση του θεσμού των σχολικών εκδρομών σε συνδυασμό με την ενίσχυση των τοπικών οικονομιών.

Επταήμερες οι εκδρομές

Μια πρώτη αλλαγή που μελετάται στο τρόπο που θα γίνονται οι σχολικες εκδρομές είναι η διεύρυνση της διάρκεια τους, έτσι ώστε να διαρκούν επτά ημέρες, αντί για πέντε που διαρκούσαν έως σήμερα. Η διάρκεια τους βέβαια θα επιλέγεται κατά περίπτωση με κυρίαρχο κριτήριο την χιλιομετρική απόσταση των μαθητών από τον προορισμό που θα επιλέξουν, είτε είναι στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό.

Παράλληλα, όπως είπε η κυρία Χριστοφιλοπούλου, ακόμη και οι μονοήμερες εκδρομές που γίνονται στο δημοτικό θα μπορούν να προγραμματίζονται Παρασκευές, ώστε να έχουν την ευκαιρία οι μαθητές να συνεχίζουν με τους γονείς τους την εκδρομή το Σαββατοκύριακο.

Τον Ιανουάριο του 2012 θα εγκαινιαστεί και ψηφιακή πλατφόρμα, στην οποία θα προβάλονται διάφοροι προορισμοί στην Ελλάδα, που θα προσφέρονται στους μαθητές με ειδικά πακέτα προσφορών σε συνεργασία με τουριστικά και ταξιδιωτικά γραφεία, τα συναρμόδια υπουργεία και τους δήμους.

Την πρωτοβουλία αυτή θα υποστηρίξει επικοινωνιακά η ΕΡΤ.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γ. Μπουτάρης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα υπογράψει σύντομα μνημόνιο εκπαιδευτικής «ανταλλαγής» μαθητών με την Κωνσταντινούπουλη και την Σμύρνη.

ΠΗΓΗ ΒΗΜΑ 20/12/2011

0 σχόλια: