Το αλκοόλ είναι αλκοόλ!

Το αλκοόλ είναι αλκοόλ!
Οδηγός για το αλκοόλ της ΕΝΕΑΠ

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»
Οδηγοί συγχωνεύσεων των ΝΠΔΔ των Δήμων

Γ. Γραμματεία Νέας Γενιάς

Γ. Γραμματεία Νέας Γενιάς
Επικαιροποιημένος οδηγός για το AIDS

Eφηβική Παχυσαρκία

Eφηβική Παχυσαρκία
Πρόληψη της εφηβικής παχυσαρκίας σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου

Το φαινόμενο BULLYING

Το φαινόμενο  BULLYING
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ BULLYING ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ

Blog Archive

Blog Archive

Αναγνώστες

-

Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Συνολικές προβολές σελ.

Flag Counter!

free counters
Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Χωρίς θέρμανση τα σχολεία

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν εκπαιδευτικοί αλλά και η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας σε «κοινή γραμμή» για το θέμα της χρηματοδότησης των σχολείων.

Οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία καθηγητών μέσης εκπαίδευσης) κατήγγειλαν πριν λίγο ότι οι σχολικές επιτροπές σε πολλές περιοχές της χώρας έχουν πάρει ελάχιστα χρήματα, με αποτέλεσμα να μην έχουν ούτε να αγοράσουν πετρέλαιο (ένας φόβος που εγκαίρως είχε επισημανθεί), ενώ την ίδια επισήμανση έκανε και η υφυπουργός Παιδείας κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου.

«Δεν έχουν προκηρυχθεί διαγωνισμοί για την αγορά πετρελαίου, κλπ για τα σχολεία της χώρας επειδή με ευθύνη των Δήμων δεν έχουν συγκροτηθεί τα Συμβούλια Σχολικής Κοινότητας και δεν έχουν κατανεμηθεί οι νέες πιστώσεις και τα χρηματικά υπόλοιπα» αναφέρει η κυρία Χριστοφιλοπούλου σε επείγουσα επιστολή της προς τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Πάρι Κουκουλόπουλο, από τον οποίο ζητά να παρέμβει προς τους «άρχοντες» της τοπικής αυτοδιοίκησης, για να υποχρεωθούν να δώσουν τα σχετικά κονδύλια στα σχολεία, τα οποία έχουν αναλάβει εφέτος αυτοί, αλλά δεν καταβάλλουν!

Ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Πάρις Κουκουλόπουλος απάντησε ότι όλοι οι δήμοι στη χώρα έχουν συγκροτήσει σχολικές επιτροπές στα σχολεία της περιοχής τους, εκτός από 15 δήμους σε σύνολο 325. Οι περισσότεροι από τους δήμους που έχουν καθυστερήσει τη συγκρότηση σχολικών επιτροπών βρίσκονται στα Δωδεκάνησα και έχουν ενημερωθεί να επισπεύσουν τις σχετικές διαδικασίες τόνισε ο κ. Κουκουλόπουλος, υποστηρίζοντας ότι πρόβλημα θέρμανσης δεν υπάρχει σε κανένα σχολείο.

Το θέμα αυτό επισημάνθηκε ιδιαίτερα και από τους εκπροσώπους της ΟΛΜΕ που κατήγγειλαν ακόμη ότι ένα 25% των βιβλίων δεν έχει φτάσει ακόμη στα σχολεία, ενώ εξέφρασαν φόβους ότι ίσως δεν φτάσει ως τα Χριστούγεννα. Οπως είπαν, λείπουν από τα σχολεία και ειδικά την Γ΄ Λυκείου όπου οι μαθητές της θα δώσουν το καλοκαίρι εξετάσεις, βασικά βιβλία όπως τα αρχαία, η φυσική και τα λατινικά κατεύθυνσης.
ΠΗΓΗ ΒΗΜΑ 7/12/11

0 σχόλια: