Το αλκοόλ είναι αλκοόλ!

Το αλκοόλ είναι αλκοόλ!
Οδηγός για το αλκοόλ της ΕΝΕΑΠ

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»
Οδηγοί συγχωνεύσεων των ΝΠΔΔ των Δήμων

Γ. Γραμματεία Νέας Γενιάς

Γ. Γραμματεία Νέας Γενιάς
Επικαιροποιημένος οδηγός για το AIDS

Eφηβική Παχυσαρκία

Eφηβική Παχυσαρκία
Πρόληψη της εφηβικής παχυσαρκίας σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου

Το φαινόμενο BULLYING

Το φαινόμενο  BULLYING
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ BULLYING ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ

Blog Archive

Blog Archive

Αναγνώστες

-

Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Συνολικές προβολές σελ.

Flag Counter!

free counters
Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Εισαγγελική παρέμβαση για τη βία στα σχολεία ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Επισκέψεις σε σχολεία της Θεσσαλονίκης αρχίζει η εισαγγελέας Ανηλίκων για να ενημερώσει δασκάλους, καθηγητές και διευθυντές για τη σχολική βία που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε έξαρση, με τα περιστατικά να πυκνώνουν σε καθημερινή βάση.

Την πρωτοβουλία για τον κύκλο των επισκέψεων σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, ανέλαβε η ίδια η εισαγγελέα Ανηλίκων Ελένη Κωστίδου, η οποία εντός του Μαρτίου θα πάει σε δέκα σχολεία του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό, σκοπός αυτών των συναντήσεων είναι να μιλήσει, κυρίως, με δασκάλους, καθηγητές και διευθυντές σχολικών μονάδων, προτρέποντάς τους να μην αποσιωπούν τα κρούσματα βίας που λαμβάνουν χώρα στα σχολεία τους και να απευθύνονται στην ίδια προκειμένου να τα καταγγέλλουν.

Τα κρούσματα αυτά εκδηλώνονται τόσο με λεκτική όσο και σωματική βία, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ακόμη και για σεξουαλική παρενόχληση.

Η ανεργία των γονέων, τα οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα συνδέονται με τα κρούσματα σχολικής βίας, που εκδηλώνεται περισσότερα σε αλλοδαπούς μαθητές.

Προβληματισμό δε προκαλεί το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί σε πολλές περιπτώσεις δηλώνουν άγνοια για αυτά τα περιστατικά.

 Σύμφωνα με στοιχεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα περισσότερα περιστατικά καταγράφονται σε σχολεία της δυτικής Θεσσαλονίκης και του κέντρου.

 πηγη www.imerisia.gr 1/3/13

0 σχόλια: