Το αλκοόλ είναι αλκοόλ!

Το αλκοόλ είναι αλκοόλ!
Οδηγός για το αλκοόλ της ΕΝΕΑΠ

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»
Οδηγοί συγχωνεύσεων των ΝΠΔΔ των Δήμων

Γ. Γραμματεία Νέας Γενιάς

Γ. Γραμματεία Νέας Γενιάς
Επικαιροποιημένος οδηγός για το AIDS

Eφηβική Παχυσαρκία

Eφηβική Παχυσαρκία
Πρόληψη της εφηβικής παχυσαρκίας σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου

Το φαινόμενο BULLYING

Το φαινόμενο  BULLYING
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ BULLYING ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ

Blog Archive

Blog Archive

Αναγνώστες

-

Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Συνολικές προβολές σελ.

Flag Counter!

free counters
Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Μεγάλη συμμετοχή των σχολείων στις ανοικτές προβολές του ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3

Με επιτυχία συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3 για την Ιστορία της Θεσσαλονίκης για τα σχολεία στο πλαίσιο της σειράς «Ο αιώνας της Θεσσαλονίκης» που σχεδίασε και επιμελείται ο Κώστας Μπλιάτκας.

Το πρόγραμμα εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα, 26 Μαρτίου, παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, εκπροσώπων φορέων της πόλης και δημιουργών, ενώ ενδεικτικό της μεγάλης συμμετοχής είναι το γεγονός ότι την Τρίτη, 3 Απριλίου, πραγματοποιήθηκαν δύο προβολές στο Ολύμπιον και η αίθουσα ήταν κατάμεστη και στις δύο.

Οι μαθητές παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ «Ενθύμιον Θεσσαλονίκης» του Νίκου Ασλανίδη και του Γιώργου Μπότσου για την Ιστορία της Θεσσαλονίκης τον 20ο αιώνα, ενώ εξερχόμενοι, τόσο οι ίδιοι, όσο και οι συνοδοί τους, εξέφρασαν την επιθυμία να παρακολουθήσουν και άλλα ντοκιμαντέρ της σειράς της ΕΡΤ3.

Οι προβολές του ντοκιμαντέρ «Ενθύμιον Θεσσαλονίκης», θα συνεχιστούν και μετά την περίοδο του Πάσχα και θα γίνονται εκτός από το Ολύμπιον, και στα σχολεία, καθώς και σε άλλους ανοικτούς χώρους φορέων, σε νοσοκομεία και σε σωφρονιστικά ιδρύματα.

Παράλληλα, συνεχίζεται και το πρόγραμμα «Μαθαίνω την Ιστορία της Τηλεόρασης και του Ραδιοφώνου» στον πολυχώρο της ΕΡΤ3 μέσα στη Δ.Ε.Θ, στο πλαίσιο του οποίου μαθητές σχολείων απ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα παρατηρούν εκθέματα άλλων εποχών, παρακολουθούν βίντεο με την Ιστορία της Τηλεόρασης και του Ραδιοφώνου και συμμετέχουν σε διαδραστικό παιχνίδι παραγωγής δικής τους εκπομπής για την κατανόηση της λειτουργίας των δύο μέσων.

Οι διευθύνσεις των σχολείων και οι υπεύθυνοι φορέων που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις ειδικές προβολές της ΕΡΤ3 ή να συμμετάσχουν στις ξεναγήσεις στον πολυχώρο της ΕΡΤ3 θα πρέπει να επικοινωνούν για τον προγραμματισμό τους στην Υποδιεύθυνση Επικοινωνίας της ΕΡΤ3 στα τηλ. 2310299586, 2310299502 & 2310 299541.

www.typosthes.gr 7/4/12

0 σχόλια: