Το αλκοόλ είναι αλκοόλ!

Το αλκοόλ είναι αλκοόλ!
Οδηγός για το αλκοόλ της ΕΝΕΑΠ

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»
Οδηγοί συγχωνεύσεων των ΝΠΔΔ των Δήμων

Γ. Γραμματεία Νέας Γενιάς

Γ. Γραμματεία Νέας Γενιάς
Επικαιροποιημένος οδηγός για το AIDS

Eφηβική Παχυσαρκία

Eφηβική Παχυσαρκία
Πρόληψη της εφηβικής παχυσαρκίας σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου

Το φαινόμενο BULLYING

Το φαινόμενο  BULLYING
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ BULLYING ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ

Blog Archive

Blog Archive

Αναγνώστες

-

Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Συνολικές προβολές σελ.

Flag Counter!

free counters
Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Τιμωρούν τους καταληψίες μαθητές με αποκλεισμό από τις παρελάσεις!

Την μη συμμετοχή τους στη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας για τους μαθητές των σχολείων που έκαναν κατάληψη περισσότερο από τέσσερις μέρες.

Η «τιμωρητική» εγκύκλιος για τους καταληψίες μαθητές, την οποία υπογράφει ο ειδικός γραμματέας εκπαίδευσης Μιχ. Κοντογιάννης, αιφνιδίασε χθες τους διευθυντές των σχολείων που τελούσαν υπό κατάληψη, καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Στην εγκύκλιο πάντως αναφέρεται ότι ο λόγος που οδήγησε το υπουργείο στην απόφαση αυτή είναι να μη χαθούν κι άλλες διδακτικές ώρες για την προετοιμασία της παρέλασης. «Προκειμένου να μη χαθούν περαιτέρω διδακτικές ώρες για τις πρόβες που απαιτούνται καθημερινά εν όψει των μαθητικών παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου, τα σχολεία που τελούσαν υπό κατάληψη για περισσότερες από 4 μέρες δεν θα συμμετάσχουν στις μαθητικές παρελάσεις».

Το υπουργείο διευκρινίζει στη συνέχεια ότι τα σχολεία στα οποία αναφέρεται η εγκύκλιος, εφόσον κριθεί ότι είναι αναγκαίο να συμμετάσχουν στην παρέλαση, αυτό θα το αποφασίζει ο αρμόδιος περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης.

Ηδη δύο περιφερειακοί διευθυντές Εκπαίδευσης, της Ηπείρου και της Δυτικής Ελλάδας, αρνήθηκαν να εφαρμόσουν την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας. Στο σκεπτικό τους αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η συμμετοχή όλων των σχολείων της περιφέρειας κρίνεται απαραίτητη για την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης. Οσον αφορά τώρα το χάσιμο του διδακτικού χρόνου για τα σχολεία αυτά, οι περιφερειακοί διευθυντές αντέτειναν ότι η προετοιμασία της παρέλασης μπορεί να γίνει αποκλειστικά στη διάρκεια του μαθήματος της γυμναστικής.

Τα μηνύματα που φτάνουν πάντως προς το υπουργείο Παιδείας από πολλές περιφέρειες της χώρας είναι ότι και φέτος θα υπάρξουν διαμαρτυρίες διαφόρων μορφών, που θα εκδηλωθούν στη διάρκεια των παρελάσεων. Ειδικά φέτος που η σχολική χρονιά ξεκίνησε χωρίς βιβλία, ακολούθησαν οι καταλήψεις και το κλίμα είναι ιδιαίτερα φορτισμένο, όχι μόνο στο χώρο της εκπαίδευσης.


ΠΗΓΗ Ελευθεροτυπία, Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011

0 σχόλια: