Το αλκοόλ είναι αλκοόλ!

Το αλκοόλ είναι αλκοόλ!
Οδηγός για το αλκοόλ της ΕΝΕΑΠ

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»
Οδηγοί συγχωνεύσεων των ΝΠΔΔ των Δήμων

Γ. Γραμματεία Νέας Γενιάς

Γ. Γραμματεία Νέας Γενιάς
Επικαιροποιημένος οδηγός για το AIDS

Eφηβική Παχυσαρκία

Eφηβική Παχυσαρκία
Πρόληψη της εφηβικής παχυσαρκίας σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου

Το φαινόμενο BULLYING

Το φαινόμενο  BULLYING
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ BULLYING ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ

Blog Archive

Blog Archive

Αναγνώστες

-

Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Συνολικές προβολές σελ.

Flag Counter!

free counters
Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τις θέσεις και τις προτάσεις της για τα καυτά ζητήματα που απασχολούν το τελευταίο διάστημα τη σχολική κοινότητα κατέθεσε στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρ. Μακεδονίας κ.Θ.Καρτσιώτη το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Μαθητών Ν.Θεσσαλονίκης, κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες,Τετάρτη, με τη συμμετοχή και των προϊσταμένων επιστημονικής και παιδαγωγικής καθοδήγησης.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα προβλήματα σχετικά με τη διάθεση των σχολικών βιβλίων,το διαθέσιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, οι υποδομές, η μεταφορά των μαθητών και οι καταλήψεις, στα περισσότερα από τα οποία διαπιστώθηκε πλήρη ταύτιση απόψεων μεταξύ των δυο πλευρών.
Όπως κατέστησε σαφές ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας :
• Η Ομοσπονδία είναι αντίθετη με τις καταλήψεις πιστεύοντας ότι τα κλειστά σχολεία δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε, ενώ υπάρχουν και άλλες δυναμικές μορφές κινητοποιήσεων τις οποίες μπορούν να επιλέξουν τα παιδιά για να διεκδικήσουν, μαζί με τους εταίρους της σχολικής κοινότητας, τα αιτήματά τους.
• Η Ομοσπονδία εκτιμά ότι η Περιφερειακή ιεύθυνση Εκπαίδευσης μπορεί να διαθέσει και να αξιοποιήσει το όποιο πλεονάζον προσωπικό στην κατεύθυνση της ενισχυτικής διδασκαλίας ανά δήμο.
• Η Ομοσπονδία κρίνει χρήσιμο να συνδιοργανωθεί ημερίδα με θέμα τις νέες (125) αρμοδιότητες που μεταφέρονται στους ΟΤΑ, όπως επίσης να καθιερωθούν τακτικές συναντήσεις εργασίας της Περιφερειακής ιεύθυνσης με την Ομοσπονδία Γονέων και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.
«Η κρισιμότητα των εποχών επιβάλλει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να συνεργαστούμε για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν τις σχολικές κοινότητες για την προαγωγή της δημόσιας εκπαίδευσης. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση οι γονείς είμαστε έτοιμοι με θέσεις και τεκμηριωμένες προτάσεις να συμβάλλουμε στο δημόσιο διάλογο, δηλώνοντας ταυτόχρονα την αποφασιστικότητά μας να διεκδικήσουμε και τις λύσεις», δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας .

Πηγη : Δελτίο Τύπου 29/9/2011
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

0 σχόλια: