Το αλκοόλ είναι αλκοόλ!

Το αλκοόλ είναι αλκοόλ!
Οδηγός για το αλκοόλ της ΕΝΕΑΠ

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»
Οδηγοί συγχωνεύσεων των ΝΠΔΔ των Δήμων

Γ. Γραμματεία Νέας Γενιάς

Γ. Γραμματεία Νέας Γενιάς
Επικαιροποιημένος οδηγός για το AIDS

Eφηβική Παχυσαρκία

Eφηβική Παχυσαρκία
Πρόληψη της εφηβικής παχυσαρκίας σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου

Το φαινόμενο BULLYING

Το φαινόμενο  BULLYING
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ BULLYING ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ

Blog Archive

Blog Archive

Αναγνώστες

-

Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Συνολικές προβολές σελ.

Flag Counter!

free counters
Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Παρουσιολόγιο υποχρεωτικό για δάσκαλους και καθηγητές -Η ρύθμιση για τις παρουσίες καθηγητών

Μέχρι και σε πέντε σχολεία μιας περιοχής είναι υποχρεωμένος να διδάσκει ένας εκπαιδευτικός προκειμένου να συμπληρώσει το εργασιακό του ωράριο. Με τροπολογία που κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, οι σχολικές μονάδες θα τηρούν «απουσιολόγιο» για τους εκπαιδευτικούς.
Ο διευθυντής κάθε σχολικής μονάδας θα είναι αρμόδιος για την καθημερινή τήρηση και σύνταξη «Βιβλίου Παρουσίας Προσωπικού» (ΒΠΠ) για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Δημόσιας Εκπαίδευσης που απασχολούνται με οποιασδήποτε φύσεως σχέση σε αυτή. Το εκπαιδευτικό προσωπικό της σχολικής μονάδας είναι υπεύθυνο για την καθημερινή τήρηση και σύνταξη του «Ατομικού Δελτίου Παρουσίας Προσωπικού» (ΑΔΠΠ).

Στο Βιβλίο Παρουσίας και στο Ατομικό Δελτίο Παρουσίας θα αναγράφονται τα εξής στοιχεία:

- ημερομηνία και χρονολογία,

- ονοματεπώνυμο εκπαιδευτικού,

- ωράριο εργασίας (ώρα άφιξης και ώρα αναχώρησης),

- οι απόντες εκπαιδευτικοί,

- είδος απουσίας (ολιγόωρη ή ολοήμερη), καθώς και κάθε άλλο στοιχείο.

Τα παραπάνω στοιχεία θα καταχωρίζονται σε καθημερινή βάση, από τον διευθυντή ή προϊστάμενο της σχολικής μονάδας και με ευθύνη του, σε ειδικά διαμορφωμένο πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Παιδείας.

Με απόφαση του υπουργού Παιδείας ρυθμίζεται η δημιουργία του ιστοχώρου φιλοξενίας του πληροφοριακού συστήματος, ο τρόπος πρόσβασης σε αυτό, ο τρόπος λειτουργίας αυτού, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου.

Με την ιδια τροπολογία ορίζεται ότι η εξάντληση των ωρών του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Δημόσιας Εκπαίδευσης πραγματοποιείται σε μία έως και πέντε όμορες σχολικές μονάδες.

Οι εκπαιδευτικοί που δεν συμπληρώνουν το υποχρεωτικό τους διδακτικό ωράριο μπορούν να απασχολούνται μέχρι και της συμπληρώσεως του υποχρεωτικού τους διδακτικού ωραρίου, είτε σε: α) ενδοσχολικές δραστηριότητες, όπως η ενισχυτική διδασκαλία, η πρόσθετη διδακτική στήριξη, η ενίσχυση της γλωσσομάθειας, οι αθλητικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες, είτε σε β) υπηρεσίες διοίκησης της εκπαίδευσης, στο σχολείο όπου υπηρετούν ή σε άλλο σχολείο όμορο αυτού.

Πηγή  Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

0 σχόλια: