Το αλκοόλ είναι αλκοόλ!

Το αλκοόλ είναι αλκοόλ!
Οδηγός για το αλκοόλ της ΕΝΕΑΠ

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»
Οδηγοί συγχωνεύσεων των ΝΠΔΔ των Δήμων

Γ. Γραμματεία Νέας Γενιάς

Γ. Γραμματεία Νέας Γενιάς
Επικαιροποιημένος οδηγός για το AIDS

Eφηβική Παχυσαρκία

Eφηβική Παχυσαρκία
Πρόληψη της εφηβικής παχυσαρκίας σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου

Το φαινόμενο BULLYING

Το φαινόμενο  BULLYING
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ BULLYING ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ

Blog Archive

Blog Archive

Αναγνώστες

-

Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Συνολικές προβολές σελ.

Flag Counter!

free counters
Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Θέματα που συζήτησαν οι Σχολικοί Σύμβουλοι με τον υπουργό Παιδείας

Το ΔΣ της ΠΕΣΣ συναντήθηκε χθες Τρίτη 28‐8‐2012, με τον Υπουργό Παιδείας Καθηγητή Κ. Αρβανιτόπουλο στον οποίο και έθεσε τα παρακάτω θέματα.

 Ως προς την Άσκηση Καθηκόντων των Σχολικών Συμβούλων, ζητήθηκε:
1) Η θεσμική συμμετοχή των Σχολικών Συμβούλων στη σχεδίαση και υλοποίηση των επιμορφωτικών προγραμμάτων.
2) Η κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των Σχολικών Συμβούλων για την άσκηση των καθηκόντων τους.
3) Η στέγαση των γραφείων Σχολικών Συμβούλων με κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή και γραμματειακή υποστήριξη, ώστε να μπορούν να επιτελούν το έργο τους.
4) Η πρόσβαση των Σχολικών Συμβούλων σε βάσεις δεδομένων διεθνών περιοδικών και βιβλιοθηκών (π.χ. UMI, Berlin, Eric, κτλ.) κατά τα πρότυπα της πρόσβασης των μελών ΔΕΠ των ΑΕΙ.
5) Η ενεργός και θεσμική συμμετοχή των Σχολικών Συμβούλων στον αναμενόμενο ανασχεδιασμό του Ι.Ε.Π.
6) Η καταβολή επιτέλους των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων μετακίνησης των Σχολικών Συμβούλων λόγω συμμετοχής σε διάφορα επιμορφωτικά προγράμματα π.χ. Μείζον Πρόγραμμα, Εισαγωγική Επιμόρφωση, κλπ.

 Ως προς τα Πιστοποιητικά Διοικητικής και Παιδαγωγικής Επάρκειας.
Η ΠΕΣΣ τόνισε ότι θεωρεί απαράδεκτη

Κονδύλι 14.250.000,00 € για την επισκευή και συντήρηση σχολικών

Με το ποσό των 14.250.000,00 € για την επισκευή και συντήρηση σχολικών Κτιρίων θα επιχορηγηθούν οι Δήμοι από το υπουργείο Εσωτερικών ,από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους – ΣΑΤΑ, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδης

"Προκειμένου, να προχωρήσουμε στην επιχορήγηση των Δήμων της χώρας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους – ΣΑΤΑ για κάλυψη επενδυτικών δαπανών, παρακαλούμε όπως πιστώσετε το λογαριασμό του Υπουργείου που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων
Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Οι διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα Αξιολόγησης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

«Είναι κοινός τόπος πως το εκπαιδευτικό μας σύστημα παρουσιάζει παθογένειες και στρεβλώσεις, αποτέλεσμα αδράνειας πολλών ετών.
Κάθε χρόνο γίνεται αγώνας δρόμου για να έχουν οι μαθητές όλα τα βιβλία, τα σχολικά εγχειρίδια, για να καλυφθούν τα κενά σε σχολικές μονάδες, εκεί όπου υπάρχουν υπεράριθμοι καθηγητές, και σε άλλα όπου υποαπασχολούνται, την ώρα που υπάρχουν νεόδμητα σχολεία που είναι άδεια και σχολεία παλιά που στοιβάζουν μαθητές.
Σε όλες του λοιπόν τις εκφάνσεις το υπάρχον σύστημα δεν έχει αξιολογηθεί.
Όπως δεσμευτήκαμε στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, μετά από 30 χρόνια προχωράμε σε μία διαδικασία αξιολόγησης υποδομών, διαδικασιών, βιβλίων και εκπαιδευτικών.
Στο πλαίσιο αυτό συστήνουμε μία Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων η οποία θα λάβει υπόψη της
Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

70 μαθητές και μαθήτριες στην Εισαγγελέα λόγω καταλήψεων!

Συνολικά 70 μαθητές και μαθήτριες, μέλη των 15μελών μαθητικών συμβουλίων των Λυκείων της Αλεξανδρούπολης, καλούνται από την Εισαγγελέα για να καταθέσουν αναφορικά με τις καταλήψεις που έγιναν πέρσι στα σχολεία της περιοχής.

Οι μαθητές θα πρέπει να παρουσιαστούν για να καταθέσουν την επόμενη Τετάρτη ενώπιον της Πταισματοδίκου Αλεξανδρούπολης, προφανώς για παρεμπόδιση της λειτουργίας των σχολείων, αφού όπως έλεγαν οι μαθητές και οι γονείς τους, εναντίον τους δεν υπήρξε καμιά μομφή τόσο από τις διευθύνσεις των σχολείων, όσο και από τους καθηγητές τους, καθώς και καμιά κατηγορία για φθορές δημόσιας περιουσίας ή κάτι αντίστοιχο.

Όπως ανέφεραν τότε τα 15μελή συμβούλια, βασική αιτία των καταλήψεων
Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

4558 εκπαυδευτικοί αποχωρούν, μόλις ...225 προσλαμβάνονται!

Μόνο 225(!) μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών (ο μικρότερος αριθμός των τελευταίων πολλών ετών) θα γίνουν εφέτος στα σχολεία της χώρας, καθώς το υπουργείο Οικονομικών δεν ενέκρινε τελικά το αίτημα του υπουργείου Παιδείας για 1.068 διορισμούς δασκάλων και καθηγητών.

Ο λόγος για αυτό βέβαια είναι η... οικονομική κρίση, καθώς οι προσλήψεις συνολικά στον δημόσιο τομέα εφέτος θα είναι ελάχιστες.

Υπενθυμίζεται ωστόσο, ότι εφέτος θα συνταξιοδοτηθούν 4558 εκπαιδευτικοί. Συγκεκριμένα, συνταξιοδοτούνται εφέτος 3.198 καθηγητές και 1.384 δάσκαλοι.
Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο αρμόδιος υφυπουργός Παιδείας κ. Θόδωρος Παπαθεοδώρου, θα διοριστούν 40 εκπαιδευτικοί στην
Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

ΤΟΥΡΝΟΥΑ BASKETBALL 3x3 του Δήμου Θερμαϊκού

Το Τμήμα Αθλητισμού του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. του Δήμου Θερμαϊκού σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης διοργανώνουμε το ετήσιο αθλητικό Τουρνουά Μπάσκετ 3x3.

Το Σάββατο 22 & την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012 9:00 π.μ.στον αύλειο χώρο του 2ου Γυμνασίου Περαίας

Αγόρια και κορίτσια γεννημένα από το 2004 έως και το 1994 μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου.

Δελτία συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στα γραφεία του Τμήματος Αθλητισμού, στα δημοτικά κτίρια ή εκτυπώνοντας το παρακάτω δελτίο συμμετοχής παραδίδοντας το συμπληρωμένο στους υπεύθυνους λίγο πριν την έναρξη του τουρνουά.

Επιπλέον πληροφορίες στα τηλέφωνα 2392076011 & 2392076040

ΠΗΓΗ Δήμος Θερμαϊκού
Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Γιατί πρέπει να πείτε ΟΧΙ στα greeklish -«Μαγκιά» είναι να προσπαθείς να γράφεις σωστά ελληνικά

Τι είναι τα greeklish...
Τα greeklish (Γκρίκλις), από τις λέξεις greek (ελληνικά) και english (αγγλικά), γνωστά και ως grenglish, λατινοελληνικά ή...φραγκολεβαντίνικα, είναι η ελληνική γλώσσα γραμμένη με το... λατινικό αλφάβητο. Είναι ένα είδος μεταγραφής.

Η χρήση των greeklish
Τα greeklish χρησιμοποιούνται στο διαδίκτυο όταν Έλληνες επικοινωνούν μέσω email, IRC ή instant messaging. Επίσης χρησιμοποιούνται πολλές φορές σε μηνύματα τύπου SMS, καθώς και μεταξύ Ελλήνων που ζουν καιρό σε αγγλόφωνες χώρες.
Στο παρελθόν ήταν δύσκολη η αναγνώριση των ελληνικών χαρακτήρων από υπολογιστές, γιατί δεν παρείχαν ανάλογη υποστήριξη όλα τα υπολογιστικά συστήματα. Για να μπορέσουν να επικοινωνήσουν οι Έλληνες χρήστες, είχαν να επιλέξουν μεταξύ δύο λύσεων: ή να χρησιμοποιήσουν τη γλώσσα του Internet, τα αγγλικά, ή να πλάσουν μια δική τους γλώσσα. Αυτό το δεύτερο έκαναν όσοι άρχισαν να γράφουν με τα greeklish