Το αλκοόλ είναι αλκοόλ!

Το αλκοόλ είναι αλκοόλ!
Οδηγός για το αλκοόλ της ΕΝΕΑΠ

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»
Οδηγοί συγχωνεύσεων των ΝΠΔΔ των Δήμων

Γ. Γραμματεία Νέας Γενιάς

Γ. Γραμματεία Νέας Γενιάς
Επικαιροποιημένος οδηγός για το AIDS

Eφηβική Παχυσαρκία

Eφηβική Παχυσαρκία
Πρόληψη της εφηβικής παχυσαρκίας σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου

Το φαινόμενο BULLYING

Το φαινόμενο  BULLYING
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ BULLYING ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ

Blog Archive

Blog Archive

Αναγνώστες

-

Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Συνολικές προβολές σελ.

Flag Counter!

free counters
Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Όλα Εϊναι Ζήτημα Παιδείας

Ο πολυδιαβασμένος συγγραφέας, Ισίδωρος Ζουργός μιλάει για την παιδεία στην εκπομπή του Μάνου Τσιλιμίδη στον Real fm 97.8.  στο :

http://www.enikos.gr/society/273029,O_syggrafeas_Isidwros_Zoyrgos_milaei_gia.html

Πηγή  www.enikos.gr 26/10/14   

Από τον Ιανουάριο η αξιολόγηση 127.000 δασκάλων και καθηγητών

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών όλων των δημόσιων σχολείων.

Όπως αναφέρεται στο Έθνος του Σαββάτου, πρόκειται για μια διαδικασία «μαμούθ» με δεδομένο ότι αφορά έναν τεράστιο αριθμό εργαζομένων στο Δημόσιο, που φτάνει κοντά στα 127.000 άτομα και η οποία είχε... παγώσει για πάνω από 30 χρόνια.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας στις αρχές της νέας χρονιάς θα
Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Απολογισμός και εκλογές του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου Επανομής 2014


Αγαπητοί γονείς,

το  Διοικητικό Συμβούλιο του  Συλλόγου  Γονέων και  Κηδεμόνων  του  Γυμνασίου  Επανομής  καλεί τα μέλη  του  σε  Γενική  Συνέλευση  ( εκλογοαπολογιστική )  με θέματα  :

- τον απολογισμός Δ.Σ. για την περίοδο θητείας του
- την διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου


Η εκλογή και ο απολογισμός θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη  22/10/2014 στον χώρο του σχολείου μας . Η ώρα διεξαγωγής είναι 18:30. Σας υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση μη απαρτίας , η επαναληπτική εκλογή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη  29/10/2014 στον ίδιο χώρο και ώρα .


Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Κάθε φέτος και τα ίδια - Μεταφορές μαθητών .

      Δυστυχώς   η προσέλευση στην   διαμαρτυρία  που πραγματοποιήθηκε  στις 22/9/14 δεν ήταν  ανάλογη σε μέγεθος  με  τους  θιγόμενους γονείς και  μαθητές  από την  διακοπή της μεταφοράς των  μαθητών   στα  σχολειά τους .    

      Το πρόβλημα υπάρχει  και   επαναλαμβάνετε  σε  κάθε   έναρξη της  σχολικής χρονιάς και δεν  θίγει μόνο  τους γονείς που  αντιμετωπίζουν το  πρόβλημα  της  μεταφοράς .


      Στο όλο πρόβλημα υπάρχουν  κάποια  συγκεκριμένα ‘χαρακτηριστικά’ :
      1)    η περιοδικότητα του προβλήματος, σε κάθε έναρξη  της  σχολικής  χρονιάς

2)    το  πρόβλημα εμφανίζετε  να  υπάρχει σε  ορισμένες μεμονωμένες περιοχές ( και όχι σε όλη την Ελλάδα) αλλά   κυρίως στον Νομό Θεσσαλονίκης

3)   υπάρχουν αρχικά άκαρποι ‘διαγωνισμοί’  πριν την έναρξη της  σχολικής χρονιάς . Ακολουθεί το  άνοιγμα των  σχολείων και το πρόβλημα της  μεταφοράς αρχίζει   να  εμφανίζετε . Υπάρχουν  άμεσες ενέργειες από τις
Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών.

            Την  Δευτέρα  22/9/14  και  06:00 μμ  πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση  διαμαρτυρίας  στα Πράσινα Φανάρια στην  Θεσσαλονίκη , που  διοργάνωσαν οι  Ενώσεις των Γονέων των δήμων Θερμαϊκού και Θέρμης για την επίλυση του προβλήματος  της  μεταφοράς των  μαθητών στα σχολεία τους  . 
           Στην  διαμαρτυρία   ζητήθηκε
Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Επιστολή διαμαρτυρίας της Ένωσης Γονέων Θερμαικού - Μεταφορά Μαθητών .


Είναι απαράδεκτο να συμβαίνει για μια ακόμη σχολική χρονιά η δυσάρεστη αυτή κατάσταση, με το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία .

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε οι μεταφορές όμως  ΟΧΙ

Κάθε χρόνο  επαναφέρουμε αγωνιστικά τα ίδια βασικά αιτήματα και αντί να δρομολογούνται οι λύσεις τους, αντίθετα αυτά διογκώνονται και επιδεινώνονται. Απαιτούμε αυτός ο εμπαιγμός να σταματήσει και να δοθούν άμεσα λύσεις στο χρόνιο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών. Μετά από δέκα νόμους, έξι εγκυκλίους, επτά τουλάχιστον παρατάσεις συμβάσεων και δύο ΚΥΑ τα τελευταία χρόνια, βρισκόμαστε στον
Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας γονέων του δήμου Θερμαικού & Θέρμης για τη μεταφορά των μαθητών

      Η  Ένωση Γονέων Θέρμης και η  Ένωση Γονέων Θερμαικού , εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων μεταφοράς που αντιμετωπίζουν οι μαθητές στους  δήμους  Θέρμης & Θερμαικού και σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων ,
     προχωρούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Δευτέρα 29/9/2014  , στις 6 το απόγευμα, στα Πράσινα Φανάρια (περιοχή αεροδρομίου) απαιτώντας άμεση λύση στο πρόβλημα.

Πηγή:   Ένωση Γονέων Θερμαικού
Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΓΙΑΣΜΟΙ 2014 (8/9/2014) -ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ

ΑΓΙΑΣΜΟΙ 2014 



ΠΗΓΗ ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ http://www.thermaikos.gr/default.aspx?lang=el-GR&loc=1&&page=284&newsid=1037

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

"Καμπανάκι" για τη μεταφορά 12.500 μαθητών στη Θεσσαλονίκη

Οι διαγωνισμοί για τη μεταφορά τους με πούλμαν στα σχολεία κηρύχθηκαν άγονοι.

Στον... δρόμο κινδυνεύουν να μείνουν 12.500 μαθητές στο νομό Θεσσαλονίκης, οι οποίοι μεταφέρονται με λεωφορεία στα σχολεία τους, καθώς οι διαγωνισμοί για τη μεταφορά τους κηρύχθηκαν άγονοι. Το "μπαλάκι" για την καθυστέρηση επιρρίπτει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας στα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, αλλά και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης
Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Δείτε τις πιο βασικές επιπτώσεις της ασύρματης τεχνολογίας Wi-Fi στον οργανισμό μας

Οι βασικές επιπτώσεις του Wi-Fi στον οργανισμό μας :

Προβλήματα αϋπνίας

Έχετε νιώσει ποτέ "πιο ξύπνιοι", πιο δραστήριοι, μετά τη χρήση Wi-Fi ή μήπως σας έχει τύχει να έχετε δυσκολία να κοιμηθείτε όλη τη νύχτα; Αναφορές τέτοιων περιπτώσεων έχουν γίνει ολοένα και πιο συχνές τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα σχετική έρευνα έγινε το 2007 (δημοσιευμένη στην επιθεώρηση Neuroscience Letters), όπου είχε σκοπό να αξιολογήσει την εκπομπή χαμηλών συχνοτήτων από τα κινητά τηλέφωνα και τις επιπτώσεις της στον ύπνο. Οι συμμετέχοντες εκτέθηκαν σε ηλεκτρομαγνητικά σήματα από αληθινά κινητά τηλέφωνα, ή σε καθόλου ακτινοβολία από ψεύτικα κινητά τηλέφωνα. Διαπιστώθηκε ότι όσοι εκτίθενται στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, όπως εκείνης σε κινητά τηλέφωνα και Wi-Fi, έχουν σημαντικά μεγαλύτερες δυσκολίες να κοιμηθούν, ενώ παρατηρήθηκαν και αλλαγές στα εγκεφαλικά τους κύματα.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο ύπνος κοντά σε ένα ενεργό κινητό τηλέφωνο, ή σε σπίτι με ασύρματο δίκτυο Wi-Fi, ή σε πολυκατοικία με πολλά ενεργά δίκτυα Wi-Fi, μπορεί να προκαλέσει χρόνια προβλήματα στον ύπνο (επιθεώρηση Medical Journal of Australia, Οκτώβριος 2013). Η στέρηση ή η κακή ποιότητα ύπνου με τη σειρά της μπορεί να είναι η αρχή για περισσότερα προβλήματα υγείας, όπως η κατάθλιψη και η υπέρταση.

Αρνητική επίπτωση στη φυσιολογική ανάπτυξη των παιδιών

Η έκθεση σε ακτινοβολία "μη θερμικών ραδιοσυχνοτήτων" από τα δίκτυα Wi-Fi και τα κινητά τηλέφωνα μπορεί να διαταράξει την φυσιολογική κυτταρική ανάπτυξη, ιδίως την ανάπτυξη του εμβρύου. Έρευνα του 2004 σε πειραματόζωα διαπίστωσε σύνδεση της έκθεσης σε Wi-Fi με την καθυστερημένη ανάπτυξη των νεφρών (επιθεώρηση Bioelectromagnetics). Τα ευρήματα αυτής της έρευνας υποστηρίζονται από μια αυστριακή έρευνα του 2009. Μάλιστα οι επιστήμονες σε αυτή την έρευνα υποστηρίζουν ότι "η ιδιότητα των κυττάρων να συνθέτουν πρωτεΐνη είναι ιδιαίτερα έντονη σε αναπτυσσόμενους ιστούς, δηλαδή, στα παιδιά και τα νεαρά άτομα. Κατά συνέπεια, αυτές οι ομάδες πληθυσμού είναι πιο ευαίσθητες" στην έκθεση σε Wi-Fi, η οποία προκαλεί