Το αλκοόλ είναι αλκοόλ!

Το αλκοόλ είναι αλκοόλ!
Οδηγός για το αλκοόλ της ΕΝΕΑΠ

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»
Οδηγοί συγχωνεύσεων των ΝΠΔΔ των Δήμων

Γ. Γραμματεία Νέας Γενιάς

Γ. Γραμματεία Νέας Γενιάς
Επικαιροποιημένος οδηγός για το AIDS

Eφηβική Παχυσαρκία

Eφηβική Παχυσαρκία
Πρόληψη της εφηβικής παχυσαρκίας σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου

Το φαινόμενο BULLYING

Το φαινόμενο  BULLYING
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ BULLYING ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ

Blog Archive

Blog Archive

Αναγνώστες

-

Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Συνολικές προβολές σελ.

Flag Counter!

free counters
Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Πρωτιά του Γυμνασίου Επανομής στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Θεσμός Αριστείας & ανάδειξη Καλών Πρακτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»


Πρωτιά του Γυμνασίου Επανομής  στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Θεσμός Αριστείας & ανάδειξη Καλών Πρακτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»

Η βράβευση του έργου θα πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου 2013, στην Αίθουσα “JACQELINE DE ROMILLY” του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.


Εδώ και τρία (3) συνεχόμενα έτη μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης του Γυμνασίου Επανομής δημιουργούν ένα ηλεκτρονικό σχολικό περιοδικό σε συνεργασία με άλλους δημοσιογράφους-συμμαθητές τους από την Ιταλία (Liceo Eleonora De Arborea) και Ισπανία (Irungo La Salle). Η γλώσσα επικοινωνίας και εργασίας είναι η Αγγλική. Τα έργο αυτό εντάσσεται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ηλεκτρονικής αδελφοποίησης eTwinning με τίτλο «MEDITERRANEAN SCHOOL MAGAZINE, Practicing English language and ... even more». Είναι ένα περιοδικό που λειτουργεί διαθεματικά στο σχολικό περιβάλλον, έχοντας συγκεκριμένες διδακτικές επεκτάσεις στα μαθήματα των Αγγλικών και της Πληροφορικής.
Η κατάθεση του έργου στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Αριστεία & Καινοτομία στην Εκπαίδευση» (excellence.sch.gr) ανέδειξε το συγκεκριμένο έργο ΠΡΩΤΟ πανελλαδικά, έχοντας λάβει τη μεγίστη βαθμολογία (360 μονάδες από τις 360). Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 1035 καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα από σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας και υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από Εθνικούς πόρους.
Η διάκριση στην πρώτη θέση κατάταξης των καινοτόμων προγραμμάτων ανταμείβει τις προσπάθειες των μαθητών του σχολείου μας (καθώς και των συμμαθητών τους από τις άλλες Χώρες), που υπό την καθοδήγηση των υπευθύνων καθηγητών τους, δούλεψαν μέσα σε ένα ασφαλές διαδικτυακό περιβάλλον,
Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΠΑΝΟΜΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2011-12 Ν3 ΛΟΙΠΕΣ


                  1.    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ :                   

  • Καθαρισμός ακτής στην περιοχή «Ποταμός» Επανομής στο πλαίσιο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με το Δήμο Θερμαϊκού.
  • Επανειλημμένος καθαρισμός του αύλειου χώρου του σχολείου.
  • Φύτευση των πάρκων με καλλωπιστικά φυτά και συστηματική περιποίησή τους.
  • Υδροχρωματισμός της εισόδου και του χώρου συγκέντρωσης των μαθητών.
  • Εκπόνηση τουριστικού φυλλαδίου πληροφοριών στην Αγγλική Γλώσσα από τους μαθητές του σχολείου μας με την υποστήριξη του Δήμου Θερμαϊκού.
  • Δέκα μαθητές από όλες τις τάξεις προκρίθηκαν στον 16ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Λυσίας».
* Πραγματοποιήθηκαν δύο επισκέψεις στο Δήμαρχο Θερμαϊκού από τις ξένες αποστολές των σχολείων της
                    Ιταλίας και του Βελγίου που συμμετείχαν στα προγράμματα ανταλλαγής του σχολείου μας και
                    επισκέφθηκαν την Επανομή τον Μάρτιο και  Ιούνιο αντίστοιχα.

3.                 ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ :  Διδάσκοντες ήταν οι κύριοι Γκαλένης Σπυρίδων και Τσιόπτσιας
                  Δημήτριος .  Στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής συστάθηκε η ομάδα «Εκπαιδευτικής
                  Ρομποτικής και Προγραμματισμού» στην οποία συμμετείχαν

ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΠΑΝΟΜΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2011-12 Ν2 ΕΚΔΡΟΜΕΣ - ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ

ΕΚΔΡΟΜΕΣ - ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ : 
                  *Έγινε ένας σχολικός περίπατος στην παραλία Επανομής και μία τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της 
                   Γ’ τάξης στα Ιωάννινα από 28 έως 30-04-2012.
·         * Στο πλαίσιο του μαθήματος των

ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΠΑΝΟΜΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2011-12 Ν1 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ


                       ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ : 
·         
·     * Στις 30-04-2012 έγινε προβολή ταινιών οικολογικού και πολιτιστικού περιεχομένου στο Δημοτικό Θέατρο Επανομής από το Δήμο Θερμαϊκού. 
·        * Συμμετοχή του σχολείου μας στον 14ο  Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος.
·        * Συνεργασία με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στη δράση «Το σχολείο δίαυλος τέχνης».
·     * Υλοποιήθηκε το πολιτιστικό πρόγραμμα «Διακονία Αγάπης» στα πλαίσια του μαθήματος των θρησκευτικών σε συνεργασία με την
Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΠΑΝΟΜΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012-13 Ν3 ΛΟΙΠΕΣ

 ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ: Λειτούργησε από 10-04-2013 έως 15-05-2013.
 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ: 
  • Καθαρισμός ακτής στην περιοχή «Ποταμός» Επανομής στο πλαίσιο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με το Δήμο Θερμαϊκού.
  • Επανειλημμένος καθαρισμός του αύλειου χώρου του σχολείου.
  • Φύτευση των πάρκων με καλλωπιστικά φυτά και συστηματική περιποίησή τους.
  • Υδροχρωματισμός της εισόδου και του χώρου συγκέντρωσης των μαθητών.
  • Εκπόνηση τουριστικού φυλλαδίου πληροφοριών στην Αγγλική Γλώσσα από τους μαθητές του σχολείου μας με την υποστήριξη του Δήμου Θερμαϊκού.

ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ:  Διδάσκοντες ήταν οι κύριοι Γκαλένης Σπυρίδων και Τσιόπτσιας    Δημήτριος.  Στα πλαίσια  του μαθήματος Πληροφορικής οι μαθητές ενθαρρύνθηκαν

ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΠΑΝΟΜΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012-13 Ν2 ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ - Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

 ΕΚΔΡΟΜΕΣ - ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ: 
                  Στις 03/10/2012 πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη στον Ποταμό Επανομής στα πλαίσια                                    περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης όλων των μαθητών, σε συνεργασία με το   Δήμο Θερμαϊκού. 
·         Στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών πραγματοποιήθηκαν δύο διδακτικές επισκέψεις στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Πανόραμα (των τμημάτων Γ1/Γ3 στις 26/03/2013 με συνοδούς τον κ. Χειλά Γεώργιο, κ. Γκαλένη Σπυρίδωνα και κα. Σαφαλοπούλου Άρτεμη και των τμημάτων Γ2/Γ4 στις 28/03/2013 με συνοδούς τον κ. Χειλά Γεώργιο, κ. Πολυχρονιάδη Κωνσταντίνο και την κα. Χατζηευαγγέλου Ελένη).
·         Στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας πραγματοποιήθηκε μία διδακτική επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και στο Μουσείο Μακεδονικού αγώνα (του τμήματος Γ4 στις 09/04/2013 με συνοδούς την κα. Μαυροσκά Μαρία και κα. Σαφαλοπούλου Άρτεμη).
·         Μαθητικές επισκέψεις στο εξωτερικό: 
o   Διοργανώθηκαν δύο (2) πολυήμερες επισκέψεις μαθητών της Γ’ Γυμνασίου. Η πρώτη (από 30-03-2013 έως 05-04-2013) στα πλαίσια του προγράμματος Εurodyssee με το σχολείο Saint Joseph της πόλης  Ciney στο Βέλγιο με συμμετοχή 13 μαθητών και τριών συνοδών καθηγητών. Οι μαθητές εργάστηκαν στο θεματικό πλαίσιο «Μεσαίωνας» παρουσιάζοντας μία πρωτότυπη μουσικό-θεατρική παράσταση του Βυζαντινού παραμυθιού «Του νεκρού αδελφού».
o   Η δεύτερη εκπαιδευτική επίσκεψη (από 27-04-2013 έως 03-05-2013) έγινε στα πλαίσια του προγράμματος etwinning με το σχολείο Irungo La Salle στην πόλη Irun της Ισπανίας με τη συμμετοχή 10 μαθητών και δύο συνοδών καθηγητών. Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες συμμαθητών τους με τους οποίους συνεργάστηκαν στο έργο etwinning  Mediterranean School Magazine” (www.ms-mag.eu) για δύο συνεχόμενα έτη. Η συνεργασία και αδελφοποίηση των δυο σχολείων στην έκδοση του ηλεκτρονικού περιοδικού οδήγησε στην πολύ επιτυχημένη εκπαιδευτική ανταλλαγή.
·         Μαθητική φιλοξενία: 
o   Στο πλαίσιο του προγράμματος etwinningMediterranean School Magazine” πραγματοποιήθηκε φιλοξενία δέκα  (10) Ισπανών μαθητών του συνεργαζόμενου σχολείου Irungo La Salle της πόλης  Irun της Ισπανίας. Οι μαθητές του Γυμνασίου Επανομής φιλοξένησαν τους συμμαθητές τους με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που οργανώθηκε από το Γυμνάσιο Επανομής από τις 16 έως τις 23 Μαρτίου 2013 και το Ισπανικό σχολείο φιλοξένησε την Ελληνική αποστολή από τις 27 Απριλίου έως τις 03 Μαΐου 2013. Το εβδομαδιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλοξενίας στην Επανομή, περιελάμβανε  διάφορες επισκέψεις σε γειτονικούς αρχαιολογικούς και τουριστικούς χώρους με τη συμμετοχή και οικονομική βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.  Πραγματοποιήθηκαν επίσης πολιτιστικές εκδηλώσεις με στόχο τη διασταύρωση των εθίμων μεταξύ των  δύο ευρωπαϊκών λαών.
o   Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος  Eurodyssee το Γυμνάσιο Επανομής φιλοξένησε δεκατρείς (13) Βέλγους μαθητές  σε οικογένειες μαθητών του σχολείου μας από τις 26 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου  2013.  Το εβδομαδιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλοξενίας περιελάμβανε  διάφορες επισκέψεις σε γειτονικούς αρχαιολογικούς και τουριστικούς χώρους με τη συμμετοχή και οικονομική βοήθεια του

ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΠΑΝΟΜΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012-13 Ν1 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ


                        ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ: 
·         * Διοργανώθηκαν πολιτιστικές εκδηλώσεις με επετειακό, ψυχαγωγικό και εορταστικό χαρακτήρα στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου στις 26-10-2012, στις 16-11-2012 στις 21-12-2012 και στις 22-03-2013.  
·         * Συμμετοχή του σχολείου μας στον 15ο  Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος.
·       * Υλοποιήθηκε ένα πρόγραμμα e-twinning με υπεύθυνους καθηγητές τον κ. Τσιόπτσια Δημήτριο,  την κα. Πάσσα Μαρία, την κα. Μητρούδη Ελένη, τον κ. Γκαλένη Σπυρίδωνα, την κα. Εμπεριάδου Ευθαλία, την κα. Μποβολή Αρετή και την κα. Βαφειάδου Άννα στο “Mediterranean School Magazine” σε συνεργασία με την Ιταλία και την Ισπανία.
·         * Στα πλαίσια του προγράμματος «Mediterranean School Magazine» δημιουργήθηκε από τους μαθητές  ιστοσελίδα (www.ms-mag.eu) στον ιστότοπο του σχολείου με την ηλεκτρονική  μορφή του περιοδικού. Κατά τη διάρκεια της σχολικής  χρονιάς δημιουργήθηκαν δύο τεύχη του περιοδικού σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή. Επίσης το περιοδικό συμμετείχε στα διαγωνισμό «Αριστεία 2013».
·         *  Συμμετοχή στον 3ο πανελλήνιο διαγωνισμό ταινίας μικρού μήκους «Ένας πλανήτης…. μία ευκαιρία» με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Χασιώτη Ιωάννη.
·         * Στις 14-05-2013 οργανώθηκε στο σχολείο μας