Το αλκοόλ είναι αλκοόλ!

Το αλκοόλ είναι αλκοόλ!
Οδηγός για το αλκοόλ της ΕΝΕΑΠ

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»
Οδηγοί συγχωνεύσεων των ΝΠΔΔ των Δήμων

Γ. Γραμματεία Νέας Γενιάς

Γ. Γραμματεία Νέας Γενιάς
Επικαιροποιημένος οδηγός για το AIDS

Eφηβική Παχυσαρκία

Eφηβική Παχυσαρκία
Πρόληψη της εφηβικής παχυσαρκίας σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου

Το φαινόμενο BULLYING

Το φαινόμενο  BULLYING
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ BULLYING ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ

Blog Archive

Blog Archive

Αναγνώστες

-

Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Συνολικές προβολές σελ.

Flag Counter!

free counters
Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ -ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΠΑΝΟΜΗΣ


Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
η Διεύθυνση και το διδακτικό προσωπικό του Γυμνασίου Επανομής, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εύχονται υγεία στα παιδιά σας, σε σας και τις οικογένειες σας. Καλή πρόοδο στους μαθητές μας, ώστε να πραγματοποιηθούν οι στόχοι που έχουν χαράξει. Αισθανόμαστε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε μαζί σας, για να σας αναφέρουμε ότι για να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, θα πρέπει να έχουμε στενή συνεργασία μαζί σας.

Α) Παρακαλούμε να φροντίσετε:
1. Να δηλώσετε τυχόν αλλαγές στα στοιχεία των παιδιών σας και να τακτοποιήσετε όποιες εκκρεμότητες έχετε σχετικά με την εγγραφή ,την κηδεμονία, τη διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου σας .
2. Να δηλώσετε στη Διεύθυνση του σχολείου, αν υπάρχουν, προβλήματα υγείας των παιδιών σας και τον τρόπο αντιμετώπισής τους.
3.  Αν για κάποιο λόγο το παιδί σας δεν έλθει στο σχολείο το πρωί, ενημερώστε μας τηλεφωνικά στο 23920 -41220.

Β) Παρακαλούμε να συστήσετε στα παιδιά σας
Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Διδακτική Επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης για τον επετειακό εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940, των Μαθητών του Γυμνασίου Επανομής


Τι είναι μία Διδακτική Επίσκεψη;
Οι διδακτικές εκδρομές -επισκέψεις- είναι το αποτελεσματικό διδακτικό μέσο καθώς επίσης και μία μοναδική διδακτική ευκαιρία που δίνει τη δυνατότητα στο σχολείο, στον εκπ/κό  και τους μαθητές να προσεγγίσουν ένα εξεταζόμενο θέμα -αντικείμενο στο φυσικό του χώρο- και να το επεξεργαστούν ποικιλόμορφα και ποικιλότροπα. Πρόκειται για μια διδακτική δράση ή κατάσταση μάθησης -μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας- που εξασφαλίζει και παρέχει στους μαθητές μοναδικές ευκαιρίες για βιωματικές δραστηριότητες και εμπειρίες με την καθοδήγηση και εμψύχωση του υπεύθυνου εκπ/κού της τάξης. Αποτελούν ένα ζωντανό εποπτικό υλικό και συνιστούν τη διαδικασία εκείνη που "ανοίγει τις πόρτες του σχολείου" στη ζωή και κάνει πράξη το σύγχρονο παιδαγωγικό αίτημα του "ανοιχτού σχολείου". Ενώ μεταφέρει τη διδασκαλία έξω από τους τέσσερις τοίχους της σχολικής αίθουσας, εισάγει την ίδια τη ζωή μέσα στη σχολική αίθουσα. Έτσι, οι μαθητές μαθαίνουν από τη ζωή, με τη ζωή, για τη ζωή!

Επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης αποτελεί

Διδακτική επίσκεψη των μαθητών του Γυμνασίου Επανομής στα πλαίσια του σχολικού εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940

Το Γυμνάσιο Επανομής στα πλαίσια του σχολικού εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940, διοργανώνει στις 25/10/2013 διδακτική επίσκεψη των μαθητών της Α’ και Β' Γυμνασίου στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (http://www.warmuseumthessaloniki.com/) και της Γ' Γυμανσίου στο ολοκαύτωμα του Χορτιάτη. Η Διδακτική Επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο Θεσ/νίκης και στο Χορτιάτη, σχεδιάστηκε για να μεταφέρει, με ένα ζωντανό, άμεσο και βιωματικό τρόπο, τους μαθητές μας στο έπος του ’40, την ιστορία του και τις ηρωικές μάχες, αποτιμώντας φόρο τιμής σε Άντρες, Γυναίκες και Παιδιά που θυσιάστηκαν για τα ιδεώδη της Ελευθερίας και του Ελληνισμού.


Η επίσκεψη της Α' & Β' τάξης στο Πολεμικό Μουσείο είναι
Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Παρουσιολόγιο υποχρεωτικό για δάσκαλους και καθηγητές -Η ρύθμιση για τις παρουσίες καθηγητών

Μέχρι και σε πέντε σχολεία μιας περιοχής είναι υποχρεωμένος να διδάσκει ένας εκπαιδευτικός προκειμένου να συμπληρώσει το εργασιακό του ωράριο. Με τροπολογία που κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, οι σχολικές μονάδες θα τηρούν «απουσιολόγιο» για τους εκπαιδευτικούς.
Ο διευθυντής κάθε σχολικής μονάδας θα είναι αρμόδιος για την καθημερινή τήρηση και σύνταξη «Βιβλίου Παρουσίας Προσωπικού» (ΒΠΠ) για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Δημόσιας Εκπαίδευσης που απασχολούνται με οποιασδήποτε φύσεως σχέση σε αυτή. Το εκπαιδευτικό προσωπικό της σχολικής μονάδας είναι υπεύθυνο για την καθημερινή τήρηση και σύνταξη του «Ατομικού Δελτίου Παρουσίας Προσωπικού» (ΑΔΠΠ).

Στο Βιβλίο Παρουσίας και

Το «αποτύπωμα» του καπνίσματος στον οργανισμό

Έναν πρωτότυπο τρόπο παρουσίασης των επιπτώσεων του καπνίσματος στην υγεία μας βρήκε η φινλανδική ιστοσελίδα Tobacco Body. Με τη βοήθεια ενός διαδραστικού γραφήματος, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να δει με τα μάτια του τι προκαλεί το κάπνισμα στον οργανισμό ενός καπνιστή και να συγκρίνει συγκεκριμένα σημεία του σώματός του με εκείνα ενός μη καπνιστή!

Περισσότερα εδώ: http://tobaccobody.fi/

Σκοπός της όλης ιδέας, η οποία... έλαβε σάρκα και οστά σε συνεργασία με την Φινλανδική Εταιρεία για τον Καρκίνο, ήταν η ενημέρωση του κοινού και κυρίως των νέων γύρω από τις καταστροφικές επιπτώσεις του καπνίσματος στον οργανισμό.

«Βουτιά» στον οργανισμό των καπνιστών

Με άκρως παραστατικό τρόπο, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει