Το αλκοόλ είναι αλκοόλ!

Το αλκοόλ είναι αλκοόλ!
Οδηγός για το αλκοόλ της ΕΝΕΑΠ

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»
Οδηγοί συγχωνεύσεων των ΝΠΔΔ των Δήμων

Γ. Γραμματεία Νέας Γενιάς

Γ. Γραμματεία Νέας Γενιάς
Επικαιροποιημένος οδηγός για το AIDS

Eφηβική Παχυσαρκία

Eφηβική Παχυσαρκία
Πρόληψη της εφηβικής παχυσαρκίας σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου

Το φαινόμενο BULLYING

Το φαινόμενο  BULLYING
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ BULLYING ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ

Blog Archive

Blog Archive

Αναγνώστες

-

Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Συνολικές προβολές σελ.

Flag Counter!

free counters
Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ A' ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΕΝ. ΛΥΚΕΙΟΥ


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ/ΤΕΣΤ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ A' ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΕΝ. ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 Οι γονείς και κηδεμόνες  που ενδιαφέρονται για τη συμμετοχή των παιδιών τους στη δοκιμασία/τεστ εισαγωγής του Ιουνίου 2013, για την εισαγωγή μαθητών στην A' τάξη του  Πρότυπου Πειραματικού Γενικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καλούνται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στην επιτροπή συγκέντρωσης δικαιολογητικών του σχολείου μας, στο διάστημα από 19 έως 29 Μαρτίου 2013.
Ειδικότερα οι γονείς και κηδεμόνες καλούνται να φέρουν μαζί τους:
·                 αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο
·                 αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο του μαθητή ή βεβαίωση ταυτοπροσωπίας του μαθητή από Δήμο ή ΚΕΠ.
·                 μία φωτογραφία του μαθητή
 Οι ενδιαφερόμενοι, που υποβάλλουν αίτηση, θα βεβαιώνουν με υπεύθυνη δήλωση ότι είναι οι κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών και ότι δεν έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής σε άλλο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο.
Επίσης οι γονείς και οι κηδεμόνες υποχρεούνται να καταθέσουν στην επιτροπή
Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ να παρακολουθήσει κατά το σχολικό έτος 2012-2013 τα μαθήματα Σ.Κ.Ε.Δ


ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ
Με ατομική μου ευθύνη και γνωρίζοντας τις κυρώσεις (3), που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986, δηλώνω ότι: ως γονέας ή κηδεμόνας του/της _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _  της _ _ _ Τάξης του _ _ _ Τμήματος επιθυμώ να παρακολουθήσει κατά το σχολικό έτος 2012-2013 τα παρακάτω μαθήματα, στο Σ.Κ.Ε.Δ. …………..
1. Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία
2. Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία                  
3. Μαθηματικά
4. Φυσική
5. Χημεία
6. Αγγλικά
που προσφέρονται στο πλαίσιο των Πράξεων «Οργάνωση και Λειτουργία Σχολικών Κέντρων Ενισχυτικής Διδασκαλίας 2012-2015» στους Άξονες Προτεραιότητας 1, 2 και 3 του ΕΠ «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».(4)

«Οργάνωση και Λειτουργία ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ για το σχολικό έτος 2012-2013



1.        Με τον όρο «Ενισχυτική Διδασκαλία» (E.Δ.) Γυμνασίου νοείται η παρακολούθηση από το/τη μαθητή/τρια του Γυμνασίου αυτοτελούς υποστηρικτικού προγράμματος διδασκαλίας στα μαθήματα : Γλωσσική διδασκαλία (Αρχαία, Νέα), Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία ,Αγγλικά (κύρια Ξένη Γλώσσα) και αποτελεί μια δομή Αντισταθμιστικής Αγωγής, για την οποία  αποκλειστικά αρμόδιο είναι το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α), μέσω της Δ/νσης ΣΕΠΕΔ/Τμήμα Ε΄ Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και Ενισχυτικής Διδασκαλίας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, εντός του  ευρύτερου εκπαιδευτικού και κοινωνικού πεδίου  της πολιτείας
2.        Στο πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας συμμετέχουν μαθητές/τριες όλων των τάξεων του Γυμνασίου   που υστερούν στους παραπάνω τομείς γνώσης, με συνέπεια την αδυναμία αποδοτικής συμμετοχής τους στη διαδικασία της μάθησης  ή μαθητές/τριες που επιθυμούν να βελτιώσουν την απόδοσή τους στα παραπάνω μαθήματα.
3.        Σκοπός του προγράμματος είναι η επανένταξη των μαθητών/τριών στη μαθησιακή διαδικασία, η μείωση της μαθητικής διαρροής , η βελτίωση της απόδοσής τους ώστε να ολοκληρώσουν την Υποχρεωτική Εκπαίδευση και η δυνατότητα πρόσβασης στην δεύτερη βαθμίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γενική-Τεχνική Εκπαίδευση).
4.        Το πρόγραμμα Ε.Δ. αρχίζει να λειτουργεί όπως ορίζεται από  την σχετική εγκύκλιο  έναρξης που εκδίδεται από τη Δ/νση  ΣΕΠΕΔ, Τμήμα Ε΄ Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και  Ενισχυτικής Διδασκαλίας, κάθε σχολικό έτος και λήγει με τη λήξη  των μαθημάτων και πριν από  την έναρξη των εξετάσεων.
        Το ωρολόγιο πρόγραμμα του προγράμματος

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ -έως την ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ.

<<Σας ενημερώνουμε ότι ενόψει της δημοσίευσης  της Υ.Α  « Οργάνωση και Λειτουργία ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ»  24136/Γ7 21-2-2013, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθούν τα παρακάτω:

  • Ο Δ/ντής κάθε  Περιφερειακής Διεύθυνσης να ορίσει τα μέλη της Σ.Ο.Δ.Δ.Α. σε κάθε Δ.Δ.Ε. της περιφέρειας του, σύμφωνα με την αναφερόμενη Υ.Α.
  • Ο Δ/ντής κάθε Δ.Δ.Ε.  να  μεριμνήσει  για την ενημέρωση των σχολικών μονάδων (Γυμνάσια).Κατόπιν να συλλέξει τις αιτήσεις των Γονέων-Κηδεμόνων,  να συμπληρώσει τους πίνακες αιτούντων ανά μάθημα και ανά Σ.Κ.Ε.Δ. και να συγκροτήσει τα αντίστοιχα τμήματα μαθημάτων ανά Σ.Κ.Ε.Δ., σύμφωνα με τα κριτήρια , τα οποία αναφέρονται στην Υ.Α.(έντυπο 2). Προσοχή: σε κάθε Σ.Κ.Ε.Δ θα σχηματιστεί ένα πλήρες πρόγραμμα Ε.Δ. σύμφωνα  με την παράγραφο 4 της Υ.Α. σε πρώτη φάση. Τέλος  να ορίσει τους Υπευθύνους Σχολικών Κέντρων Ενισχυτικής Διδασκαλίας, στα ήδη επιλεγμένα από κάθε Περιφεριακή Διεύθυνση,  και  τον Υπεύθυνο Αντισταθμιστικής Αγωγής  της Δ.Δ.Ε.
  •  Ο Δ/ντής κάθε σχολικής μονάδας να μεριμνήσει για την ενημέρωση των Γονέων-Κηδεμόνων, την συλλογή αιτήσεων και την διαβίβαση τους στην οικεία Δ.Δ.Ε  (έντυπο  3),  έως την  ΔΕΥΤΕΡΑ  11 ΜΑΡΤΙΟΥ.
Επισημαίνουμε ότι κάθε έγγραφο είναι υποχρεωτικό να φέρει το  αντίστοιχο λογότυπο λόγω  ένταξης της δομής της Ενισχυτικής διδασκαλίας στο ΕΣΠΑ.>>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Αρ. Πρωτ.29206 / Γ7   1 -3-2013
Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Εισαγγελική παρέμβαση για τη βία στα σχολεία ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Επισκέψεις σε σχολεία της Θεσσαλονίκης αρχίζει η εισαγγελέας Ανηλίκων για να ενημερώσει δασκάλους, καθηγητές και διευθυντές για τη σχολική βία που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε έξαρση, με τα περιστατικά να πυκνώνουν σε καθημερινή βάση.

Την πρωτοβουλία για τον κύκλο των επισκέψεων σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, ανέλαβε η ίδια η εισαγγελέα Ανηλίκων