Το αλκοόλ είναι αλκοόλ!

Το αλκοόλ είναι αλκοόλ!
Οδηγός για το αλκοόλ της ΕΝΕΑΠ

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»
Οδηγοί συγχωνεύσεων των ΝΠΔΔ των Δήμων

Γ. Γραμματεία Νέας Γενιάς

Γ. Γραμματεία Νέας Γενιάς
Επικαιροποιημένος οδηγός για το AIDS

Eφηβική Παχυσαρκία

Eφηβική Παχυσαρκία
Πρόληψη της εφηβικής παχυσαρκίας σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου

Το φαινόμενο BULLYING

Το φαινόμενο  BULLYING
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ BULLYING ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ

Blog Archive

Blog Archive

Αναγνώστες

-

Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Συνολικές προβολές σελ.

Flag Counter!

free counters
Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ταφόπλακα στην "δωρεάν" Παιδεία ...

Σύμφωνα με τον νόμο 3966/2011, ο Οργανισμός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων καταργείται οριστικά στις 31/3/2012.
Η ανακοίνωση του του ΟΕΔΒ:
Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ενημέρωση σχετικά με την ιστοσελίδα του Συνηγόρου του Παιδιού -www.0-18.gr/rotao

Ο Συνήγορος του Πολίτη στο πλαίσιο της αποστολής του ως Συνήγορος του Παιδιού, κατόπιν επανειλημμένων επαφών με παιδιά, κυρίως με εφήβους, έχει διαπιστώσει ότι πολλά εξ αυτών γίνονται θύματα σοβαρών παραβιάσεων δικαιωμάτων τους στην οικογένεια, στο σχολείο, στο κοινωνικό τους περιβάλλον ή στο διαδίκτυο, ιδίως σχετικά με την εκδήλωση διαφόρων μορφών βίας, παραμέλησης ή κακομεταχείρισης, μη γνωρίζοντας πώς να αντιδράσουν. Για το λόγο αυτό, δημιουργήθηκε η νέα ιστοσελίδα
Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Συμπληρωματική επιχορήγηση Περιφερειών της χώρας για μεταφορά μαθητών

Συμπληρωματική επιχορήγηση Περιφερειών της χώρας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2012 με ποσό 20.000.000,00 €, προς κάλυψη οφειλών για μεταφορά μαθητών που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 01.09.2011 έως 31.12.2011 αποφάσισε το Υπουργείο Εσωτερικών .
Η κατανομή έγινε από το λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Περιφερειών», συνολικό ποσό 20.000.000,00 € , σε Περιφέρειες της χώρας, αποκλειστικά και μόνο προς κάλυψη οφειλών για μεταφορά μαθητών που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 01.09.2011 έως 31.12.2011 ανα Περιφεριακή Ενότητα .
Αναλυτικά στο http://static.diavgeia.gov.gr/doc/ΒΟΖΧΝ-ΙΒΨ

Πηγή ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 21 Φεβρουαρίου 2012 Αριθμ. Πρωτ.: 5790
Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Binge drinking

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ορίζει το binge drinking ως κατανάλωση έξι ή περισσότερων ποτών κατά τη διάρκεια μιας περίστασης.
Διεθνείς έρευνες έχουν αναδείξει το πρόβλημα της κατάχρησης και ειδικά της περιστασιακά υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ (binge drinking) στους έφηβους ηλικίας 15-18 ετών, κυρίως στα αγόρια,

Εξαρτησιογόνες ουσίες στην εφηβεία -Οινοπνευματώδη

Τα κύρια ευρήματα της πανελλήνιας έρευνας για το 2010 της ΕΠΙΨΥ :

Οινοπνευματώδη

• Ένας στους τρεις 15χρονους

Κατάχρηση αλκοόλ από εφήβους στην Ελλάδα- Κατάχρηση μόλις στα 13

Μπορεί η τιμή των αλκοολούχων να έχει αυξηθεί, αυτό όμως δεν εμποδίζει μεγάλο ποσοστό των εφήβων να καταβάλλουν κομμάτι του «χαρτζιλικιού τους» για να καταναλώσουν οινοπνευματώδες ποτό και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις σε συχνότητα ανησυχητική. Σύμφωνα με έρευνα «για τις συμπεριφορές που συνδέονται με την υγεία των εφήβων μαθητών» και την οποία διεξήγαγε για την Ελλάδα το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής, ένας στους τρεις δεκαπεντάχρονους καταναλώνει κάποιο οινοπνευματώδες ποτό τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, με το σχετικό ποσοστό των εφήβων αυτής της ηλικίας να έχει αυξηθεί
Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΟΗΕ: Το σχολείο δεν προετοιμάζει τους νέους για να βρουν δουλειά

Εκθεση με διαδικτυακές μαρτυρίες χιλίων νέων ηλικίας από 15 ως 30 ετών
Οι νέοι όλο και περισσότερο δυσκολεύονται να ενταχθούν στην πραγματική ζωή και θεωρούν ότι το σχολείο δεν τους προετοιμάζει σωστά για να βρουν δουλειά, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ για την απασχόληση των νέων.

Η έκθεση--World Youth Report--που λαμβάνει υπόψη μαρτυρίες

Παραλαβή πετρελαίου εσωτερικής καύσης από τα νομικά πρόσωπα

Οι όροι και οι προϋποθέσεις για την παραλαβή πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) από τα σχολεία , νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου για σκοπούς θέρμανσης καθώς και του τρόπου ελέγχου της νόμιμης χρησιμοποίησης αυτού προβλέπεται από υπουργική αποφάση η οποία είναι δημοσιευμένη στο ΦΕΚ 2283/Β’/13.10.2011.
συνημμένα για ενημέρωση και εφαρμογή την αριθ. ΔΕΦΚ Α 5042638ΕΞ 13.10.2011 ΑΥΟ «Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων για την παραλαβή πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) από τα νομικά πρόσωπα του άρθρου 2 παρ. 4 και του άρθρου 101 παρ. 1 του ν.2238/1994 για σκοπούς θέρμανσης καθώς και του τρόπου ελέγχου της νόμιμης χρησιμοποίησης αυτού».

Η εν λόγω ΑΥΟ δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης

Προδιαγραφές ζωνών ασφαλείας, καθισμάτων και αγκυρώσεων ζωνών - καθισμάτων σε σχολικά λεωφορεία και διατάξεις μεταφοράς μαθητών

Ολοκληρώνεται στις 17 Φεβρουαρίου η Δημόσια Διαβούλευση επί σχεδίου υπουργικής απόφασης σχετικά με τις «Προδιαγραφές ζωνών ασφαλείας, καθισμάτων και αγκυρώσεων ζωνών – καθισμάτων σε σχολικά λεωφορεία και διατάξεις μεταφοράς μαθητών».

Με το σχέδιο υπουργικής απόφασης ρυθμίζονται θέματα

«ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ – ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ».

Με την έναρξη του σχολικού έτους 2012-2013, η αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου θα εφαρμοστεί σε όλες τις σχολικές μονάδες Προσχολικής, Δημοτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Στα πλαίσια της προετοιμασίας και προκειμένου να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή ετοιμότητα των σχολικών μονάδων η Επιστημονική Ομάδα Έργου της ΑΕΕ και το Υπ. ΠΔΒΜΘ σχεδιάζει τις εξής δράσεις:

Α΄ ΦΑΣΗ: Φεβρουάριος-Μάρτιος, 2012
1. Επιμόρφωση όλων των επιλεγέντων Σχολικών Συμβούλων
Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Βραβεύτηκαν οι αριστούχοι μαθητές του Δήμου Θερμαϊκού (2/2/2012)

Από το Γραφείο Τύπου ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ :
'Απόλυτα επιτυχημένη κρίνεται η εκδήλωση για την βράβευση των πρωτευσάντων μαθητών των Γυμνασίων, Λυκείων, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ του Δήμου μας, καθώς και των πέντε (5) εισαχθέντων μαθητών με τον μεγαλύτερο γενικό βαθμό πρόσβασης στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΚΑΠΠΑ 2000, στην Περαία.

14ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης και Διηγήματος

Η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.) προκηρύσσει τον 14ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος για το 2012.Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές της Γ΄ τάξης Γυμνασίου και όλων των τάξεων των ΓΕ.Λ, ΕΠΑ.Λ και ΕΠΑ.Σ της χώρας και η συμμετοχή σε αυτόν είναι προαιρετική.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο είδη του λόγου: Ποίημα και Διήγημα,
Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Εορτή των Τριών Ιεραρχών*Αργια * Εκκλησιασμό-εκδηλώσεις αναλογα με την 'διαθεση' του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων

Το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ με έγγραφο του ορίζει :
- η εορτή των Τριών Ιεραρχών είναι αργία για τα Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑ.Λ. και ΕΠΑ.Σ.
-oι σχολικές μονάδες δύνανται να συμμετάσχουν τη συγκεκριμένη ημέρα σε εκκλησιασμό ή/και σε εορταστικές εκδηλώσεις με ευθύνη του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων.!!!!!!!!!

Πηγη ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Αριθ. Πρωτ.: 8855/Γ2 26/01/2012

Απουσία των σχολείων Επανομής απο την εκδήλωσης βράβευσης των πρωτευσάντων μαθητών (30/1/2012)

Ελλειψη παρουσίας των σχολείων της Επανομής διαπιστώνει κανείς διαβάζοντας το Πρόγραμμα εκδήλωσης βράβευσης των πρωτευσάντων μαθητών (30/1/2012) του Δήμου Θερμαϊκού & της Ένωσης Γονέων Θερμαϊκού .

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης:
http://www.thermaikos.gr/default.aspx?lang=el-GR&loc=1&&page=284&newsid=475

Θεσσαλονίκη: Στις 05/02 οι προκριματικοί μαθητικοί αγώνες επιχειρηματολογίας

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα διεξαχθούν τελικά οι προκριματικοί αγώνες των Πανελλήνιων Αγώνων Επιχειρηματολογίας με τη συμμετοχή μαθητών από 44 σχολεία της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας.
Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης του δήμου Πυλαίας, τις ώρες 9.00-16.00, από τους οποίους θα προκριθούν οχτώ σχολεία για τον τελικό των πανελλαδικών αγώνων που θα γίνουν την Κυριακή 18 Μαρτίου στην Παλαιά Βουλή στην Αθήνα.
Οι πανελλαδικοί μαθητικοί αγώνες Επιχειρηματολογίας - Αντιλογίας διεξάγονται