Το αλκοόλ είναι αλκοόλ!

Το αλκοόλ είναι αλκοόλ!
Οδηγός για το αλκοόλ της ΕΝΕΑΠ

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»
Οδηγοί συγχωνεύσεων των ΝΠΔΔ των Δήμων

Γ. Γραμματεία Νέας Γενιάς

Γ. Γραμματεία Νέας Γενιάς
Επικαιροποιημένος οδηγός για το AIDS

Eφηβική Παχυσαρκία

Eφηβική Παχυσαρκία
Πρόληψη της εφηβικής παχυσαρκίας σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου

Το φαινόμενο BULLYING

Το φαινόμενο  BULLYING
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ BULLYING ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ

Blog Archive

Blog Archive

Αναγνώστες

-

Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Συνολικές προβολές σελ.

Flag Counter!

free counters
Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

«ΟΧΙ» στον αποκλεισμό των μαθητών από τις παρελάσεις (26/10/2011)

< Ως διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων, να αποκλείσει μέρος της μαθητικής νεολαίας μας από τη συμμετοχή της στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου.
Δεν κατανοούμε από πού πηγάζει το δικαίωμα της Υπουργού να αποκλείει με προσχηματικές δικαιολογίες Έλληνες πολίτες, και μάλιστα τη νεολαία μας, από την κορυφαία στιγμή των εορταστικών εκδηλώσεων.

Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Θερμαϊκού

Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ., με την επωνυμία «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Θερμαϊκού», αποτελείται από τους κατωτέρω:

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

«Συμμετοχή σχολείων αρμοδιότητας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας στις μαθητικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου»

< Ο Περιφερειακός Δ/ντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας , Έχοντας υπόψη:
1. Το με αριθμ. πρωτ. 119333/Γ4/17-10-2011 έγγραφο της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ.: «Αναπλήρωση διδακτικών ωρών και προετοιμασία (πρόβες) των μαθητικών παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου».

« Αναπλήρωση διδακτικών ωρών και προετοιμασία ( πρόβες ) των μαθητικών παρελάσεων της 28 ης Οκτωβρίου »

Προκειμένου να μη χαθούν περαιτέρω διδακτικές ώρες για τις πρόβες που απαιτούνται καθημερινά ενόψει των μαθητικών παρελάσεων της 28 ης Οκτωβρίου,τα σχολεία που τελούσαν υπό κατάληψη για περισσότερες από 4 (τέσσερις) ημέρες δεν θα συμμετάσχουν στις μαθητικές παρελάσεις .

Τα συγκεκριμένα σχολεία δύνανται να συμμετάσχουν στις μαθητικές παρελάσεις μόνο εφόσον αυτό κρίνεται απαραίτητο για την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης και έπειτα από απόφαση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης .

ΠΗΓΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Αριθμ. Πρωτ.: 27154 18-10-2011
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Εφηβική παχυσαρκία-Πως μπορώ να βοηθήσω το παχύσαρκο παιδί μου;

Πως μπορώ να βοηθήσω το παχύσαρκο παιδί μου;

Για να αντιμετωπιστεί η παιδική και εφηβική παχυσαρκία θα πρέπει να αναζητήσετε την συμβουλή και την υποστήριξη ειδικού. Σε κάθε περίπτωση, η αντιμετώπισή της θα πρέπει να βασίζεται στο τρίπτυχο «δίαιτα και σωστή διατροφή, φυσική δραστηριότητα και υποστήριξη του παιδιού».

Εφηβική παχυσαρκία σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου

'Οι κακές συνήθειες στη διατροφή αυξάνονται όταν η επιρροή της οικογένειας μειώνεται και τα παιδιά αποκτούν μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων εκτός σπιτιού. Το «στίγμα» της παχυσαρκίας στα παιδιά μπορεί να επηρεάσει την εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους και την αυτοπεποίθησή τους. Το κυριότερο όμως είναι ότι μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στη σωματική τους υγεία. Καμιά ζυγαριά δε μπορεί να ζυγίσει το βάρος που νιώθει ένα παχύσαρκο παιδί. Το ψυχολογικό βάρος είναι συχνά μεγαλύτερο από το σωματικό.
Απάλλαξέ το και από τα δύο. Στάσου δίπλα του'
Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Ασφάλεια Μαθητών και Σήμανση Οδών σε Σχολικές Μονάδες

" Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Σχετικά με θέματα ασφαλείας των μαθητών ως προς τις συνθήκες κυκλοφορίας για το σύνολο των σχολείων του Δήμου μας ,σάς καλούμε να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να κάνετε τις απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε να προφυλαχθούν οι μαθητές και να αποφευχθούν τα χειρότερα .
Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

Επισυνάπτουμε τις τοποθετήσεις των υποδιευθυντών και αναπληρωτών των διευθυντών των σχολικών μονάδων Επανομής , της Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Ημερομηνία ανάληψης για την πράξη 58/17-10-2011 είναι η 18-10-2011

Γ/ΣΙΟ ΕΠΑΝΟΜΗΣ
ΚΟΡΦΑΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΕ0402 Α΄ ΠΡΑΞΗ 55/10-10-2011
ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΠΕ0403 Β΄ ΠΡΑΞΗ 55/10-10-2011

ΓΕΛ ΕΠΑΝΟΜΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΕ03 ΠΡΑΞΗ 55/10-10-2011


Πηγη- Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Τιμωρούν τους καταληψίες μαθητές με αποκλεισμό από τις παρελάσεις!

Την μη συμμετοχή τους στη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας για τους μαθητές των σχολείων που έκαναν κατάληψη περισσότερο από τέσσερις μέρες.

Η «τιμωρητική» εγκύκλιος για τους καταληψίες μαθητές, την οποία υπογράφει ο ειδικός γραμματέας εκπαίδευσης Μιχ. Κοντογιάννης, αιφνιδίασε χθες τους διευθυντές των σχολείων που τελούσαν υπό κατάληψη, καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.
Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Καλλιέργεια φορολογικής συνείδησης στους μαθητές....

< Μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ απέστειλε σήμερα, προς την Υπουργό Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου, πρόταση συνεργασίας για την πραγματοποίηση δράσεων που θα αποσκοπούν στην καλλιέργεια φορολογικής συνείδησης στους μαθητές.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τις θέσεις και τις προτάσεις της για τα καυτά ζητήματα που απασχολούν το τελευταίο διάστημα τη σχολική κοινότητα κατέθεσε στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρ. Μακεδονίας κ.Θ.Καρτσιώτη το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Μαθητών Ν.Θεσσαλονίκης, κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες,Τετάρτη, με τη συμμετοχή και των προϊσταμένων επιστημονικής και παιδαγωγικής καθοδήγησης.
Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

«Υπενθύμιση αρμοδιοτήτων στελεχών Εκπαίδευσης»

Με δεδομένες τις καταστροφές που πραγματοποιήθηκαν σε Δημόσια περιουσία, από τις καταλήψεις σχολικών μονάδων, και με αφορμή τις διαμαρτυρίες που γίνονται στο ΥΠΔΒΜΘ από γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς για την υστέρηση του διδακτικού έργου των σχολικών μονάδων, κρίνεται απαραίτητη η υπενθύμιση της νομοθεσίας και η παραίνεση για την εφαρμογή της:

Κείμενη Νομοθεσία

Ρυθμίσεις για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών

Η Υφυπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου, απέστειλε συμπληρωματικές ρυθμίσεις για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών, ώστε η αναπλήρωση να γίνει εντός του διανυόμενου τριμήνου.
Ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλης Κοντογιάννης, απέστειλε έγγραφο υπενθύμισης των νομικών και των ηθικών υποχρεώσεων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Τέλος, σε όλη τη χώρα έχουν γίνει μηνυτήριες αναφορές στα σχολεία όπου υπήρξαν βανδαλισμοί, καταστροφές και άλλα φαινόμενα ανομίας με τις οποίες ζητείται και η αποζημίωση των ζημιών από τους δράστες ή από τους κηδεμόνες τους, όταν είναι ανήλικοι.

ΠΗΓΗ :ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Δελτίο Τύπου 11/10/2011
Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

S.O.S από το Δημοτικό σχολείο Καστελόριζου

Η δασκάλα του δημοτικού σχολείου του Καστελόριζου απηύθυνε συγκινητική έκκληση για την αποστολή βιβλίων, καρτών και άλλων γραφικών ειδών στο σχολείο, όχι τόσο επειδή υπάρχει έλλειψη, αλλά για να «υπενθυμίσει» την ύπαρξη του ακριτικού αυτού νησιού.