Το αλκοόλ είναι αλκοόλ!

Το αλκοόλ είναι αλκοόλ!
Οδηγός για το αλκοόλ της ΕΝΕΑΠ

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»
Οδηγοί συγχωνεύσεων των ΝΠΔΔ των Δήμων

Γ. Γραμματεία Νέας Γενιάς

Γ. Γραμματεία Νέας Γενιάς
Επικαιροποιημένος οδηγός για το AIDS

Eφηβική Παχυσαρκία

Eφηβική Παχυσαρκία
Πρόληψη της εφηβικής παχυσαρκίας σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου

Το φαινόμενο BULLYING

Το φαινόμενο  BULLYING
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ BULLYING ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ

Blog Archive

Blog Archive

Αναγνώστες

-

Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Συνολικές προβολές σελ.

Flag Counter!

free counters
Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Σχολικός Αθλητισμός και Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης (ΤΑΔ Γυμνασίου) & Ειδικά Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης (ΕΤΑΔ Λυκείου)

-Προϋποθέσεις Λειτουργιάς ΤΑΔ-ΕΤΑΔ (2011-2012):

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, αναμορφώνει το θεσμό των ΤΑΔ-ΕΤΑΔ και τον Σχολικό Αθλητισμό συνολικά.

Το νέο πλαίσιο θα ισχύσει από το σχολικό έτος 2012-2013. Η επομένη σχολική χρονιά, 2011- 2012, ορίζεται ως μεταβατική περίοδος. Με εγκύκλιο της Υφυπουργού Παιδείας, Εύης Χριστοφιλοπούλου, ορίζονται τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις λειτουργίας των ΤΑΔ-ΕΤΑΔ, καθώς και ο αριθμός των μαθητών- αθλητών ανά άθλημα, ατομικό και ομαδικό, που θα ισχύσουν στη μεταβατική περίοδο.


-Νέος Σχολικός Αθλητισμός:

Για το νέο θεσμικό πλαίσιο του σχολικού αθλητισμού, θα ξεκινήσει άμεσα ευρεία διαβούλευση του Υπουργείου Παιδείας με όλους τους εμπλεκομένους φορείς εκπαίδευσης και αθλητισμού, αλλά και τους μαθητές και γονείς μέσω του OpenGov.

Το Υπουργείο Παιδείας αναμορφώνει τη Φυσική Αγωγή και τον σχολικό Αθλητισμό, στοχεύοντας στην ποιοτική αναβάθμιση, τόσο της Αθλητικής Διευκόλυνσης για μαθητές- αθλητές υψηλού επιπέδου, όσο και του συνολικού πλαισίου των Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων.

Ο σχολικός αθλητισμός επαναπροσδιορίζεται. Στόχος του εγχειρήματος είναι όλο και περισσότερα παιδιά να μετέχουν σε σχολικές αθλητικές δραστηριότητες.

Πηγη Δελτίο Τύπου 08-06-11 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Διδασκαλία Β’ Ξένης Γλωσσάς στο Γυμνάσιο

Δελτίο Τύπου

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καθορίζεται η διδασκαλία της Β’ Ξένης Γλώσσας στο Γυμνάσιο για τη σχολική χρονιά 2011-2012. Συγκεκριμένα ορίζεται ότι:

Α’ Γυμνασίου

Θα διδάσκονται ως Β΄ Ξένη Γλώσσα τα Γαλλικά ή τα Γερμανική ή τα Ιταλικά ή τα Ισπανικά (παράλληλη διδασκαλία).
Προϋποθέσεις για τη δημιουργία τμήματος Β’ Ξένης Γλώσσας είναι:

- Ελάχιστος αριθμός 15 μαθητών ανά τμήμα. Σε περιπτώσεις ειδικών λειτουργικών συνθηκών (νησιωτικών, ορεινών, δυσπρόσιτων, κλπ.) μπορούν να λειτουργήσουν τμήματα με ελάχιστο αριθμό 12 μαθητών, με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης.
-Ύπαρξη οργανικής θέσης εκπαιδευτικού της Β’ Ξένης Γλώσσας που θα διδάσκονται οι μαθητές.

Β’ & Γ’ Γυμνασίου

Οι μαθητές θα συνεχίσουν να διδάσκονται τη γλώσσα που έχουν διδαχθεί κατά το σχολικό έτος 2010-2011 με τις εξής προϋποθέσεις:
-Ελάχιστος αριθμός 15 μαθητών ανά τμήμα. Σε περιπτώσεις ειδικών λειτουργικών συνθηκών (νησιωτικών, ορεινών, δυσπρόσιτων, κλπ.) μπορούν να λειτουργήσουν τμήματα με ελάχιστο αριθμό 12 μαθητών, με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης.
-Ύπαρξη οργανικής θέσης εκπαιδευτικού της Β’ Ξένης Γλώσσας που θα διδάσκονται οι μαθητές.

Πηγή ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ 24-06-11
Αριθ. Πρωτ. 71103/Γ2

Η Ένωση Γονέων του Δήμου Θερμαϊκού για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Επιστολή της Ένωση Γονέων του Δήμου Θερμαϊκού
Πρός Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου και τις
Δημ. Παρατάξεις Δ.Θερμαικού

Η Ένωση Γονέων του Δήμου Θερμαϊκού με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου και των σχολείων του Δήμου ζητάει την άμεση απομάκρυνση των παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται κοντά στο σχολείο της Αγ. Τριάδος αλλά και όσων βρίσκονται κοντά σε σχολεία του Δήμου Θερμαϊκού.
Σας επισημαίνουμε ότι οι γονείς δεν είναι διατεθειμένοι τον Σεπτέμβριο να βάλουν τα παιδιά σε σχολεία που βρίσκονται κοντά σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας και θα προβούν σε κινητοποιήσεις.
Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Ο απόηχος του τουρνουά -1ου Διαγυμνασιακού Τουρνουά αθλημάτων στο Δήμο Θερμαϊκού

Αν και ήταν η πρώτη διοργάνωση αθλημάτων που ξεκίνησε από τους συλλόγους γονέων και κατά γενική ομολογία ολοκληρώθηκε με επιτυχία παρόλα αυτά θεωρούμε ότι πρέπει να δούμε τι δεν πήγε όπως έπρεπε. Η όλη προσπάθεια βασίστηκε στην διάθεση, προσπάθεια, προσφορά των ανθρώπων που ασχολήθηκαν.
Οι δυσκολίες μεγάλες, τα προβλήματα πολλά.Χρειάστηκε να γίνουν αναβολές προγραμματισμένων αγώνων πρωταθλημάτων μπάσκετ και ποδοσφαίρου για να εξασφαλισθούν ελεύθερα γήπεδα , ανυπαρξία χρημάτων και άλλα πολλά ήταν αυτά που αντιμετώπισε η Επιτροπή Αγώνων.

Διοργάνωση 1ου Διαγυμνασιακού Τουρνουά αθλημάτων στο Δήμο Θερμαϊκού

Μια τολμηρή ιδέα υλοποιήθηκε από την άριστη και επίπονη συνεργασία όλων των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του 1ου και του 2ου Γυμνασίου Περαίας, του 1ου και 2ου Γυμνασίου Μηχανιώνας, του Γυμνασίου Νέων Επιβατών και του Γυμνασίου Επανομής σε συνεργασία με το Δήμο Θερμαϊκού.

Στόχος της προσπάθειας των διοργανωτών, ήταν η ανάπτυξη της φιλίας και της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των μαθητών των έξι Γυμνασίων του νέου διευρυμένου Δήμου Θερμαϊκού. Φέτος ήταν η πρώτη φορά που διοργανώθηκε πανελλήνια ένα τέτοιο τουρνουά όπου διεξήχθησαν αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ αγοριών μεταξύ των 6 γυμνασίων του Δήμου Θερμαϊκού, και αγώνες βόλεϊ κοριτσιών μεταξύ των μαθητριών, επίσης των έξι Γυμνασίων.
Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Μεταβατική περίοδος για τη δεύτερη ξένη γλώσσα

Μεταβατική περίοδο ώστε να μην υπάρξει απότομη αλλαγή στην εκμάθηση της δεύτερης ξένης γλώσσας θεσπίζει το υπουργείο Παιδείας, όπως προκύπτει από ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου και δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου, οι μαθητές της Ε΄ Δημοτικού θα διδάσκονται δεύτερη ξένη γλώσσα βάσει της πλειοψηφούσας επιλογής των μαθητών. Για να μη διαταραχθεί, όμως, ο εκπαιδευτικός προγραμματισμός των μαθητών που φοίτησαν το σχολικό έτος 2010-2011 στην Ε΄ Δημοτικού και έχουν ήδη επιλέξει και διδαχθεί δεύτερη ξένη γλώσσα, ορίζεται μεταβατική περίοδος ενός χρόνου.

Αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές που τη νέα χρονιά θα φοιτούν στη Στ΄ Δημοτικού θα συνεχίσουν να διδάσκονται τη δεύτερη ξένη γλώσσα που διδάχτηκαν στην προηγούμενη τάξη. Προϋπόθεση για την ενεργοποίηση της μεταβατικής περιόδου είναι να υπάρχει ελάχιστος αριθμός 15 μαθητών ανά τμήμα, ενώ σε περιπτώσεις ειδικών λειτουργικών συνθηκών (νησιωτικές και ορεινές περιοχές, δυσχέρειες πρόσβασης κ.λπ.) προϋπόθεση είναι οι 12 μαθητές ανά τμήμα.

Αντίστοιχα, οι μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α΄ Γυμνασίου τη νέα χρονιά θα διδάσκονται δεύτερη ξένη γλώσσα, με βάση την ύπαρξη εκπαιδευτικών με οργανική θέση στο σχολείο της αντίστοιχης ειδικότητας. Ειδικά για τους μαθητές που θα φοιτήσουν στη Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει να διδάσκονται συγκεκριμένη δεύτερη ξένη γλώσσα, θα τη συνεχίσουν και την ερχόμενη χρονιά, με προϋπόθεση τους 15 μαθητές ανά τμήμα και την ύπαρξη αντίστοιχης οργανικής θέσης.

Πηγη : NAFTEMPORIKI.GR Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011
Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Γιορτή αποφοίτησης της τρίτης τάξης του Γυμνασίου .

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011 θα πραγματοποιηθεί, στο χώρο του Σχολείου, η γιορτή της αποφοίτησης της τρίτης τάξης του Γυμνασίου.
Ο Σύλλογος Γονέων θα συνδράμει στην εκδήλωση προσφέροντας τα φαγητά και τα ποτά που θα χρειαστούν (ψησταριές, σουβλάκια, πανσέτες, χυμοί, αναψυκτικά κ.τ.λ.) καθώς και στην οικονομική κάλυψη του μουσικού συγκροτήματος και της ηχητικής εγκατάστασης.
Όσοι γονείς επιθυμούν να συνεισφέρουν στην εκδήλωση, είτε προσφέροντας βοήθεια στο στήσιμο της γιορτής είτε προσφέροντας κάποια φαγητά που θα ετοιμάσουν στο σπίτι (πίτες, πατάτες φούρνου, φέτα, σαλάτες) θα παρακαλούσαμε να βρίσκονται στο χώρο του Σχολείου περίπου στις 19.00 εκείνης της ημέρας. Όσοι θα φέρουν φαγητά καλό θα είναι να τα φέρουν από τις 18.00 και μέχρι τις 20.00.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας και ευχόμαστε στα παιδιά σας να έχουν μια καλή πορεία και στο Λύκειο με τη νέα χρονιά.